Logo Rivas

Laakse Hof

Type:
  • Verpleeghuis
  • Thuiszorg
Plaats:
Lexmond

Welkom

De bewoners van verpleeghuis Laakse Hof in Lexmond leven in drie kleine woongroepen van acht bewoners. In totaal wonen in Laakse Hof 24 bewoners met dementie. Hier wordt zorg geleverd volgens de principes van kleinschalige zorg.
Elke woongroep heeft een gezellig aangeklede woonkamer waar de bewoners met de medewerkers een zo normaal mogelijk huishouden voeren. Hier wordt bijvoorbeeld samen de maaltijd bereid, gegeten, een spelletje gedaan of de krant gelezen. Alle activiteiten worden afgestemd op de wensen en behoeften van de bewoner.

Locatie
Deze Rivas-locatie is gevestigd in het hart van Lexmond. Laakse Hof maakt zo onderdeel uit van een woonwijk.
De bewoners leven hier volgens de principes van kleinschalige zorg, waarbij hun wensen en behoeften voorop staan. Dat is terug te vinden in de activiteiten die wekelijks worden georganiseerd. In Laakse Hof heerst een open sfeer, medewerkers staan voor familie en naasten altijd klaar voor eventuele vragen.

Familie
De familie speelt een grote rol bij de zorg voor de bewoner. Zij wordt betrokken bij de dagelijkse zaken en activiteiten, omdat het leven zoals thuis zoveel mogelijk verder moet kunnen gaan. De familie en naasten weten wat de wensen en behoeften van de bewoner zijn. Daarom maken de medewerkers van Rivas samen met de bewoner en de familie het zorgleefplan. Hierin worden de afspraken over de zorg vastgelegd. Voor prettig wonen en welzijn heeft de familie een sleutelrol.

Faciliteiten

In iedere woonlocatie van Rivas zijn voor de bewoners diverse faciliteiten. Daarnaast organiseren de activiteitenbegeleiders en de vrijwilligers voor hen regelmatig activiteiten.

  Aanwezig Opmerkingen
Balkon op de kamer    
Balkon voor woongroep/locatie  
Bibliotheek    
Café    
Eigen meubels  
Eten op de kamer mogelijk  
Fitness    
Huisdieren toegestaan In overleg
Internet in de locatie Computer in de huiskamer
Internet op de kamer  
Kerkdiensten en/of weekafsluiting    
Logeergelegenheid voor familie  
Parkeergelegenheid bezoekers  
Pin- of chipapparaat   Op loopafstand
Receptie    
Restaurant    
Stiltecentrum    
Terras en/of tuin  
Wassen van kleding/linnen op locatie  
Winkel/toko    
Activiteiten Aanwezig Opmerkingen
Activiteitenbegeleiding    
Creatieve activiteiten  
Culturele activiteiten  
Kunstactiviteiten  
Muzikale activiteiten  
Uiteten in eigen huis    
Aanvullende zorg Aanwezig Opmerkingen
Aromatherapie  
Kapsalon  
Massage  
Pedicure  

Kwaliteitskeurmerken

Alle woonlocaties van Rivas worden jaarlijks beoordeeld op de kwaliteit van zorg die wordt geleverd en hoe dat wordt gedaan. 

Gastvrijheidszorg met Sterren
3 sterren
Laakse Hof behoudt in 2014 3 sterren. Lees hier de volledige beoordeling van de Sterrengids 2014.

Met het Nationale Gastvrijheidsonderzoek wordt met een sterrensysteem een beoordeling gegeven aan de kwaliteit van de gastvrijheidszorg op het gebied van eten, drinken, ambiance en gastvrijheid.

HKZ
HKZ-keurmerk
De stichting HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg: onafhankelijk en betrouwbaar. Organisaties met dit keurmerk hebben intern de zaken goed op orde, stellen de klant centraal en werken voortdurend aan verbetering van de zorg- en dienstverlening.

Planetree
Planetree-label
Verpleeghuis Laakse Hof ontving in 2014 het Planetree-label. Dat is een internationale erkenning voor mensgerichte zorg.
Bij Rivas bieden we zorg volgens de principes van Planetree. Het is de basis voor ons handelen. Met Planetree sluiten we aan op de wensen, behoefte en ervaringen van onze bewoners. We hebben scherp oog en aandacht voor de mens achter onze bewoner.

Contact

Verpleeghuis Laakse Hof
De Laak 31
4128 CA Lexmond
Plan hier uw route

Telefoonnummer: (0347) 34 95 80
E-mail: zorglijn@verwijder-dit.rivas.nl

Postbus 90
4200 AB  Gorinchem