Bezoekregels

Bezoek van familie, vrienden en bekenden is erg fijn tijdens het verblijf in het ziekenhuis. Daarnaast is rust om te herstellen belangrijk. Wij vragen u daarom rekening te houden met de volgende bezoekregels:

  • wilt u uw bezoek rustig laten verlopen? Ook al voelt de patiënt die u bezoekt zich niet zo ziek, medepatiënten hebben wellicht wel behoefte aan rust.
  • niet meer dan twee bezoekers per patiënt tegelijk in de kamer. 
  • bent u met meer mensen, wissel elkaar dan af.
  • soms wil de patiënt alleen zijn met het bezoek, overleg dan met de verpleging.
  • het gebruik van uw mobiele telefoon is toegestaan op de algemene verpleegafdelingen. Wilt u echter alleen bellen in de hal bij de liften? Op de Intensive Care (3 Noord), Hartbewaking (3 Noord), Telemetrieafdeling (3 Oost) en Stroke Care Unit (5 West) is mobiel bellen niet toegestaan.
  • roken in het ziekenhuis is verboden.

Bezoek aan kinder- en jeugdafdeling

Ouders zijn de hele dag welkom. In de baby- en couveusekamer mogen, in overleg met de verpleging, ook grootouders, broertjes en zusjes naar binnen. Anderen worden verzocht achter de ramen te kijken. Vanwege infectiegevaar mogen kinderen niet op bezoek komen als ze kortgeleden nog in contact zijn geweest met kinderziekten.

Wilt u zo min mogelijk snoep meenemen? Sommige kinderen mogen niet snoepen. Regelmatig worden fruit en limonade onder de kinderen verdeeld.

Bezoek dagbehandeling

Bij iedere patiënt mag altijd één bezoeker aanwezig zijn. Wanneer de patiënt voor behandeling of onderzoek echter niet op de afdeling is, verzoeken de verpleegkundigen u plaats te nemen in de wachtruimte naast de liften.

Na terugkeer van de patiënt wordt de bezoeker weer opgehaald in de wachtruimte. In het belang van de patiënt kunnen de verpleegkundigen de bezoekers vragen de zaal even te verlaten. Zij kunnen plaatsnemen in de wachtruimte, totdat zij weer opgehaald worden en terug kunnen naar de patiënt.

Bloemen of planten

U kunt bloemen of planten meenemen. Wilt u ze als bezoek zelf in het water zetten? Dat kan op het bloemenaanrecht van de verpleegafdeling. Het is vanwege het infectiegevaar niet de bedoeling dat de patiënt de bloemen of planten zelf verzorgt. Om dezelfde reden mogen er geen planten en bloemen naar de afdeling Intensive Care.