Ervaringen

"Ik leid een normaal leven alsof ik niet ziek ben"

Dit is Peter Ververis. Drieënhalf jaar geleden kreeg hij van een van onze artsen een diagnose die zijn wereld op de kop zette.

 

“Ik kwam vanwege langdurige rugklachten voor onderzoek terecht in het Beatrixziekenhuis. Ik dacht dat ik zoiets als een hernia had. Na een scan kreeg ik de diagnose longkanker. Compleet onverwacht. En heel surrealistisch. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de kankercellen. Door een bepaalde mutatie in die cellen kan ik doelgerichte therapie krijgen. Ik slik een pilletje per dag en op wat bijwerkingen na voel ik me daardoor gezond. Drieënhalf jaar na de diagnose longkanker leid ik nog steeds een compleet normaal leven met mijn gezin – alsof ik niet ziek ben! Ik werk zelfs nog gewoon elke dag. De kanker gaat niet meer weg, dat is niet mogelijk. Maar met deze medicatie is de ziekte momenteel onder controle. Ik fiets op 21 mei samen met zorgmedewerkers mee met de White Ribbon Tour om aandacht te vragen voor longkanker en om geld op te halen voor onderzoek. Ik leef en leid een normaal leven dankzij onderzoek naar longkanker. Dat gun ik iedereen die de diagnose kanker krijgt. Het is van levensbelang dat hier aandacht voor is en dat er zo veel mogelijk geld wordt ingezameld.”

 

Wij zijn supertrots dat wij samen met Peter op 21 mei gaan fietsen voor dit goede doel. Steun Peter Ververis en alle andere patiënten en zorgverleners die die dag het hele land door fietsen en wandelen om geld op te halen om voor alle patiënten dit soort onderzoek mogelijk te maken. Elke euro helpt. Doe mee en doneer ook: bit.ly/3wdmu4c