Ervaringen

"Samen blijven we zoeken naar een oplossing"

Juni 2019

Matthijs Lodder, patiënt in het Beatrixziekenhuis: 'Ik kreeg vorig jaar acuut last van mijn blaas, continu voelde ik de aandrang om te plassen. Wel dertig keer op een dag moest ik naar de wc. Als je niet weet wat er met je lichaam aan de hand is, geeft dat een gevoel van paniek. Twee maanden lang was ik ten einde raad. De huisarts kon ook niet gelijk vinden wat er was en dacht aan een blaasontsteking. Dat was het niet en uiteindelijk kreeg ik een verwijzing naar Anneke Meerkerk, verpleegkundig specialist op de poli urologie.

We zijn begonnen met bekkenfysiotherapie en medicijnen, om de kramp in mijn blaas te helpen verminderen. Heel fijn vond ik het dat ik zelf mocht beslissen dat ik met de medicijnen ging stoppen; het werkte toch niet. Anneke heeft me geen enkele keer overgehaald er toch mee door te gaan.

Het contact met Anneke is heel persoonlijk. Ze gaat voor me door het vuur en is samen met mij op zoek naar een oplossing voor mijn blaasprobleem. Sinds een paar weken zijn we begonnen met PTNS. Hierbij prikt Anneke een naaldje in mijn onderbeenzenuw. Via een apparaatje geeft de naald kleine elektrische prikkelingen aan de zenuw af. Deze zenuw loopt vanuit mijn onderbeen naar het achterste gedeelte van het ruggenmerg. Van hieruit wordt onder andere de functie van de blaas geregeld. De behandeling krijg ik wekelijks op de polikliniek. Ik merk een heel groot verschil, maar ben er nog niet. Samen met Anneke, die net zo fanatiek is als ik, blijf ik zoeken naar een oplossing waardoor ik helemaal van mijn probleem af kom.'