Kosten en vergoedingen ziekenhuiszorg

Zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van de kosten van ziekenhuiszorg. In de meeste gevallen declareert het Beatrixziekenhuis de kosten rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. Jaarlijks moet u zelf wel een deel van de kosten betalen, namelijk het eigen risico en eventuele eigen bijdrage als ook de zorg die niet onder de basisverzekering valt en waarvoor u niet aanvullend bent verzekerd. Wij raden u aan vooraf bij uw zorgverzekeraar te informeren in hoeverre uw afspraak of behandeling bij het Beatrixziekenhuis wordt vergoed. U vindt hieronder meer informatie over hoe het Beatrixziekenhuis de kosten in rekening brengt.

Diagnose Behandeling Combinatie (DBC)

Het Beatrixziekenhuis brengt de kosten van uw behandeling in rekening aan de hand van een Diagnose Behandeling Combinatie (DBC). In de DBC worden de kosten van de diagnose, de behandeling en andere kosten die hiermee samenhangen, bijeengebracht. Uitgebreide informatie over het betalen van ziekenhuiszorg vindt u op www.dezorgnota.nl De Nederlandse Zorgautoriteit geeft in onderstaande animatiefilm verdere uitleg over de declaraties van het ziekenhuis.

Betalen van ziekenhuiszorg

Veelgestelde vragen ziekenhuiskosten

Heeft u een vraag over de ziekenhuisrekening of over de verzekering? Bekijk dan de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact op met onze afdeling ZorgControl. 

Veelgestelde vragen ziekenhuisrekening

Veelgestelde vragen verzekeringen 

Contact ZorgControl