Informatiebijeenkomst over lymfeklierkanker in Gorinchem

13 januari 2017

Rivas Zorggroep houdt op dinsdag 7 februari, in samenwerking met patiëntenvereniging Hematon, een informatiebijeenkomst over lymfeklierkanker. Mensen met lymfeklierkanker en hun naasten krijgen tijdens de bijeenkomst meer informatie over de laatste ontwikkelingen rondom lymfeklierkanker. Daarnaast is er gelegenheid tot lotgenotencontact en het stellen van vragen. De bijeenkomst vindt plaats in het Grand Café van verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg 61 in Gorinchem.

Informatie en vragen
Internist-hematoloog van het Beatrixziekenhuis, Matthijs Eefting, zal de inleiding houden: 'Lymfeklierkanker anno nu'. Tijdens de pauze is er gelegenheid de informatiestand van patiëntenvereniging Hematon te bezoeken en met andere mensen in contact te komen die te maken hebben met lymfeklierkanker. Na de pauze gaat Marjan Davidis, oncoloog-hematoloog, in gesprek met patiënt Geeri de Jong en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Groen vinkje
Davidis: “Wij hebben het afgelopen jaar het groene vinkje van patiëntenorganisatie Hematon gekregen. Daar zijn we erg trots op. Hematon heeft een lijst opgesteld met voorwaarden en normen voor goede zorg voor patiënten met bloedkanker of lymfeklierkanker. Het gaat daarbij om zaken die patiënten belangrijk vinden. In ons dagelijks werk blijft het elke keer weer belangrijk om, naast ons professionele perspectief, het perspectief van de patiënt mee te nemen. Zodat we samen kunnen beslissen over de juiste zorg voor die patiënt in die situatie. Daarom doen we ook graag mee aan informatiebijeenkomsten als deze voor mensen die te maken hebben met lymfeklierkanker. Ze bieden een kans om over en weer informatie en ervaringen uit te wisselen.”

Aanmelden en kosten
Deelname aan de informatiebijeenkomst over lymfeklierkanker is gratis. Inschrijven kan via het online formulier op de site van Hematon in de volgende link: http://fd8.formdesk.com/hematon/zuidwest of door te bellen met Anke Stamkot op telefoonnummer (0183) 69 07 55. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.30 uur en vindt plaats in het Grand Café van verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg 61 in Gorinchem.