08 maart 2022

Beatrixziekenhuis door Newsweek uitgeroepen tot een van de beste ziekenhuizen in Nederland

Volgens het Amerikaanse Newsweek behoort het Beatrixziekenhuis tot de 34 beste ziekenhuizen in Nederland. Samen met 33 andere Nederlandse ziekenhuizen wordt het Beatrixziekenhuis vermeld in deze prestigieuze lijst.

Volgens het Amerikaanse Newsweek behoort het Beatrixziekenhuis tot de 250 beste ziekenhuizen ter wereld. Samen met 33 andere Nederlandse ziekenhuizen wordt het Beatrixziekenhuis vermeld in deze prestigieuze lijst.

Score
De lijst voor Nederland is opgesteld met behulp van een enquête onder medisch experts uit het buitenland en patiëntbeoordelingen op ZorgkaartNederland.nl van de Patiëntenfederatie. Op basis hiervan wordt een score berekend van 0 tot 100.

Patiëntzorg van de hoogste kwaliteit, ook tijdens pandemie
Newsweek schrijft onder meer: ‘Veel medische instellingen worstelden in de loop van de coronapandemie met grote uitdagingen, maar wat 's werelds toonaangevende ziekenhuizen onderscheidt, is het voortdurende vermogen om patiëntenzorg van de hoogste kwaliteit te leveren [..] zelfs terwijl ze zich concentreerden op de strijd tegen corona.