22 november 2021

Beatrixziekenhuis schaalt deel planbare zorg af om personeel en bedden vrij te maken voor coronazorg

Het Beatrixziekenhuis ontkomt er niet aan een deel van de reguliere, planbare zorg af te schalen. Hiermee moet personeel worden vrijgemaakt om extra zorg te verlenen aan het groeiende aantal coronapatiënten. Alle acute en kritieke zorg gaat wel door. Zorg wordt alleen uitgesteld wanneer dit geen directe gezondheidsrisico voor de patiënt met zich meebrengt. Patiënten van wie de afspraak wordt verzet, worden persoonlijk op de hoogte gesteld.

Wat betekent dit concreet?
Onze artsen maken een weloverwogen, medisch verantwoorde keuze welke zorg kan worden uitgesteld. Dit gaat alleen om behandelingen die op een veilige manier uitgesteld kunnen worden. Alle acute zorg en kritieke zorg, zoals bijvoorbeeld zorg voor patiënten met kanker en verloskundige zorg, gaat door. Als we een operatie of ingreep  moeten verzetten, dan nemen we telefonisch contact op met de patiënt. Patiënten hoeven dus zelf geen actie te ondernemen. Patiënten die niets horen, kunnen er dus op rekenen dat hun afspraak doorgaat zoals gepland.

Veiligheid
Om het Beatrixziekenhuis veilig te houden voor alle patiënten, bezoekers en medewerkers vragen we ieders medewerking. We vragen patiënten indien mogelijk alleen naar hun afspraak te komen, zonder begeleiding. Daarmee voorkomen we drukte en is het makkelijker om afstand te houden. Iedereen wordt gevraagd een mondneusmasker te dragen in het ziekenhuis en voor ieder ziekenhuisbezoek de online vragenlijst over coronaklachten in te vullen.