31 januari 2019

Bijeenkomst Longpunt Gorinchem over de WMO

Het Longfonds houdt in samenwerking met Rivas Zorggroep een bijeenkomst van Longpunt op dinsdag 19 februari. Longpunt is dé ontmoetingsplek voor longpatiënten en hun naasten en zorgverleners. Daarnaast spreken deskundigen over thema’s die van belang zijn voor longpatiënten. De bijeenkomst vindt plaats in de Bannehof aan de Voermanstraat 169 in Gorinchem.

Ziek zijn, wie betaalt wat?

Tijdens de bijeenkomst spreekt gemeentelijk ambtenaar mevrouw Versluis-ten Caat over het thema ‘WMO: Ziek zijn, wie betaalt wat?’. Zij gaat in op welke mogelijkheden er zijn voor chronische longpatiënten om ondersteuning te krijgen vanuit de gemeente en hoe de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) werkt.

Deelname aan de bijeenkomst van Longpunt is gratis en aanmelden is niet nodig. Bezoekers wordt verzocht geen geurtjes te gebruiken tijdens de bijeenkomsten, omdat die benauwdheidsaanvallen kunnen veroorzaken bij een deel van de longpatiënten. De bijeenkomst vindt plaats van 14.30 tot 16.30 uur in de Bannehof aan de Voermanstraat 169 in Gorinchem. De zaal is open vanaf 14.00 uur.

Meer informatie
Meer informatie over Longpunt is te verkrijgen via Gorinchem@longpunt.longfonds.nl. Meer informatie over de zorg voor longaandoeningen in het Beatrixziekenhuis is te vinden op www.beatrixziekenhuis.nl.