11 juni 2021

Coronavaccinatie bijschrijven in het gele boekje

Patiënten die zijn gevaccineerd in het Beatrixziekenhuis kunnen deze coronavaccinatie laten bijschrijven in het gele boekje.

Als u tegen corona bent gevaccineerd bij Rivas kunt u uw vaccinaties laten bijschrijven in het gele boekje voor reizigersvaccinaties.

Voor enkele EU-landen geldt dit gele boekje als officieel middel om zonder PCR-test het land in te mogen reizen. Ondertussen werkt de EU aan een digitale methode om te kunnen bewijzen dat u bent gevaccineerd.

U komt hiervoor in aanmerking als u in een van de medische hoog-risico groepen valt zoals aangemerkt door het RIVM én als u in april en mei één of twee vaccinaties heeft ontvangen in het Beatrixziekenhuis.

Als u bent gevaccineerd bij de GGD of bij een ander ziekenhuis dan kunt u daar terecht.

Zo kunt u uw vaccinatie laten bijschrijven
Wilt u uw vaccinatie laten bijschrijven in uw gele boekje? Mail dan naar coronavaccin@rivas.nl om u aan te melden. Zo weten wij dat u de vaccinatie graag wilt laten bijschrijven. U krijgt vervolgens een bevestiging per e-mail.

De bijschrijving in het gele boekje vindt plaats in het Beatrixziekenhuis, bij de receptie in de centrale hal. Neem zelf een geel boekje mee, Rivas kan dit document niet verstrekken. Ook moet u uw registratiekaartje van uw coronavaccinatie meenemen. Dit heeft u ontvangen bij de vaccinatie. Hierop staan uw persoonlijke gegevens en een sticker met het merk vaccin en het batchnummer. Deze gegevens zijn nodig voor de verwerking in het gele boekje.