Informatieavond over blaaskanker bij het Beatrixziekenhuis

03 januari 2019

Bron: Van der Wal fotografie

De vakgroep urologie van het Beatrixziekenhuis houdt op donderdag 24 januari een lezing over blaaskanker. Tijdens de lezing vertellen specialisten en zorgprofessionals over het volledige zorgtraject dat iemand met blaaskanker doorloopt. De lezing vindt plaats van 18.45 tot 21.30 uur in het Grand Café van Het Gasthuis.

Blaaskanker is een ingrijpende diagnose. Zowel voor de patiënt als voor zijn of haar naasten. Tijdens de informatieavond vertelt uroloog Ingrid Koeter hoe de diagnose wordt gesteld en welke behandelingen er mogelijk zijn. Internist-oncoloog Maikel van Bokhoven geeft uitleg over chemotherapie en immunotherapie.

Kwaliteit van leven
Verder wordt er stilgestaan bij de kwaliteit van leven tijdens en na blaaskanker. Soms moet als onderdeel van de behandeling de blaas worden verwijderd en een stoma worden aangelegd. Stomaverpleegkundige Airis Fakirmohamed gaat in op het leven met een stoma. Ergocoach Minno Feenstra sluit af met een presentatie over leefstijl. Een behandeling kan  allerlei effecten hebben, zoals vermoeidheid, energieverlies en gevoelens van verslagenheid. In deze presentatie komt aan bod hoe men hiermee om kan gaan.

Aanmelden
De lezing vindt plaats op donderdag 24 januari van 18.45 tot 21.30 uur in het Grand Café van Het Gasthuis aan de Banneweg 61 in Gorinchem. Inloop is vanaf 18.30 en de entree is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich tot maandag 21 januari aanmelden via het aanmeldformulier op www.rivas.nl/lezingblaaskanker.