15 oktober 2020

Mondkapjesplicht in Beatrixziekenhuis

Wij volgen de landelijke richtlijnen en daarom is het vanaf nu ook in het Beatrixziekenhuis verplicht om een niet-medisch mondneusmasker te dragen. Dat geldt voor alle patiënten en bezoekers van 13 jaar en ouder. Bezoekers en patiënten wordt gevraagd zelf een niet-medisch mondneusmasker mee te nemen.

Het mondneusmasker wordt tijdens het hele bezoek in het ziekenhuis gedragen, tenzij een zorgverlener vraagt het masker af te doen. Dat kan belangrijk zijn tijdens bijvoorbeeld een onderzoek of behandeling. Patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen, hoeven geen mondneusmasker te dragen, tenzij zij de verpleegafdeling verlaten.

Ook medewerkers dragen een mondneusmasker of een faceshield. Dat is een plastic scherm voor het gezicht.

Extra voorzorgsmaatregel
Het dragen van mondneusmasker is een extra voorzorgsmaatregel. Extra, omdat de andere maatregelen van kracht blijven. We houden dus allemaal nog steeds 1,5 meter afstand van elkaar en vragen iedereen zich te houden aan alle overige adviezen en maatregelen zoals vaker handen wassen.

Screening blijft
De screening op coronaklachten blijft bestaan. Wij vragen dus aan iedereen die het ziekenhuis bezoekt, om vooraf de vragenlijst in te vullen op www.rivas.nl/coronavragenlijst
Deze screening geeft belangrijk advies op maat voor het ziekenhuisbezoek. Als een bezoeker klachten heeft die lijken op een besmetting met corona, dan wordt deze gevraagd niet op bezoek te komen, om zo onze kwetsbare patiënten te beschermen. Patiënten die een afspraak hebben en die klachten hebben die lijken op een coronabesmetting, krijgen bij de ingang een medisch mondneusmasker.