Publiekslezing en informatiemarkt over beroerte bij Rivas

13 april 2018

Nazorgverpleegkundige Jos Sterk, zorgregisseur Bianca van Gameren en neuroloog Roeland van Eijkelenburg houden op donderdag 17 mei een publiekslezing over beroerte bij Rivas.

Rivas Zorggroep houdt in mei twee evenementen voor iedereen die meer wil weten over beroerte. Tijdens de Europese Dag van de Beroerte op dinsdag 8 mei vindt van 9.30 uur tot 15.30 uur een uitgebreide informatiemarkt in de centrale hal van het Beatrixziekenhuis plaats. Donderdag 17 mei geven specialisten en deskundigen een publiekslezing over beroerte.  

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt worden bezoekers op een laagdrempelige manier geïnformeerd over beroerte en de preventie daarvan. Alle zorg die rondom een beroerte wordt geregeld komt aan bod: van de ambulance naar het ziekenhuis en van de revalidatie naar huis. Zo zijn er informatiekramen van nazorg- en revalidatieverpleegkundigen, fysiotherapeuten, logopedisten, diëtisten, thuiszorgmedewerkers en meer. Ook kunnen bezoekers hun bloeddruk en cholesterol laten meten; twee risicofactoren van beroerte. Bij de hoofdingang van het Beatrixziekenhuis geeft ambulancepersoneel een kijkje in een ambulance.

Publiekslezing
Tijdens de publiekslezing op donderdag 17 mei wordt het thema beroerte vanuit verschillende invalshoeken belicht. Neuroloog Roeland van Eijkelenburg bespreekt wat een beroerte is en welke nieuwe behandelmogelijkheden in de afgelopen jaren zijn ontwikkeld. Zorgregisseur Bianca van Gameren neemt bezoekers mee in het revalidatietraject na een beroerte. Het doel van revalidatie is altijd: weer naar huis gaan. Tenslotte vertelt nazorgverpleegkundige Jos Sterk welke nazorg er op de polikliniek van het ziekenhuis wordt geboden en wat de risicofactoren zijn die de kans op een beroerte kunnen vergroten. Na afloop van de lezing is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden voor de publiekslezing
De lezing vindt plaats op donderdag 17 mei van 19.00 tot 21.30 uur in het Grand Café van verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg 61 in Gorinchem. De entree is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich tot maandag 14 mei aanmelden via het aanmeldformulier op www.rivas.nl/publiekslezingberoerte of via Rivas Zorglijn 0900-8440.