13 mei 2019

Rivas Zorggroep genomineerd voor Zinnige Zorg Award

Met het project ‘Telefonisch consult met ziekenhuis helpt huisarts’ is Rivas Zorggroep genomineerd voor de Zinnige Zorg Award 2019 van zorgverzekeraar VGZ. In totaal zijn negen organisaties genomineerd. Samen met een vakjury bepaalt het Nederlandse publiek welk idee als beste uit de bus komt door te stemmen op www.vgz.nl/zinnigezorgaward.

Met het project 'Telefonisch consult met ziekenhuis helpt huisarts' is Rivas Zorggroep genomineerd voor de Zinnige Zorg Award 2019 van zorgverzekeraar VGZ. In totaal zijn negen organisaties genomineerd. Samen met een vakjury bepaalt het Nederlandse publiek welk idee als beste uit de bus komt door te stemmen op www.vgz.nl/zinnigezorgaward.

'De zorg voor de patiënt zoveel mogelijk thuis of bij de huisarts als het kan, in het ziekenhuis wanneer nodig. Dat is de achterliggende gedachte van dit project', verduidelijkt Els van der Stelt, programmamanager bij Rivas. 'Dankzij de samenwerking met de huisartsen in de regio en VGZ kunnen we dit samen mogelijk maken en daar helpen we de patiënt mee.'

Huisarts en specialist
Voor dit project geldt een nauwe samenwerking tussen de huisarts en de specialist in het Beatrixziekenhuis. Tijdens of na afloop van een consult met een patiënt raadpleegt de huisarts de specialist in het Beatrixziekenhuis om te overleggen over de situatie. Hierdoor hoeft de patiënt nu in sommige gevallen geen bezoek te brengen aan de specialist. De patiënt is zo sneller geholpen en ontvangt direct gericht advies. Dat kan telefonisch gebeuren of tijdens een nieuwe afspraak met de huisarts. Deze aanpak voorkomt onnodige doorverwijzingen naar het ziekenhuis. Uit de onderzoekscijfers blijkt al dat 1 op de 2 patiënten voor behandeling bij de huisarts blijft en vaak een onnodig bezoek aan het ziekenhuis voorkomen wordt.

Zinnige Zorg Award
Samen met zorgaanbieders en andere betrokkenen maakt zorgverzekeraar VGZ werk van zinnige zorg. Het kan in de zorg eenvoudiger, logischer, slimmer en met meer aandacht voor de patiënt. VGZ zoekt naar ideeën die dat mogelijk maken en zet ze met de Zinnige Zorg Awards in de schijnwerpers. De drie winnaars van de Zinnige Zorg Award krijgen financiële ondersteuning én praktische hulp van VGZ bij de verdere ontwikkeling van hun zorgvernieuwing.

Stemmen
De winnaars van de Zinnige Zorg Award worden bepaald door het Nederlandse publiek en een vakjury. Iedereen kan tot en met maandag 3 juni via www.vgz.nl/zinnigezorgaward zijn stem uitbrengen op het project 'Telefonisch consult met ziekenhuis helpt huisarts' of één van de andere projecten. De winnaars worden dinsdag 4 juni bekendgemaakt.