07 maart 2022

Rivas Zorggroep steunt inzamelingsactie Oekraïne SAZ

Wat er nu gebeurt in Oekraïne is verschrikkelijk. Als organisatie biedt Rivas Zorggroep graag hulp aan. Dit doet Rivas Zorggroep samen met de Vereniging Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ). De nood in de ziekenhuizen is daar erg groot. Er dreigt een tekort aan medicijnen en medische hulpmiddelen. De SAZ zamelt daarom bij ziekenhuizen medische hulpmiddelen en medicijnen voor Oekraïne in.

Wat doet Rivas?

Rivas biedt medische hulpmiddelen aan. Daarnaast levert Rivas een financiële bijdrage, zodat medicatie gekocht kan worden.

Alle medisch specialisten van het Rivas Beatrixziekenhuis hebben ook ruimhartig de handen ineengeslagen en een substantiële financiële bijdrage geleverd voor ziekenhuizen in Oekraïne.

Waar gaat de hulp naar toe?

Het netwerk van SAZ heeft contact met het Lviv Regional Clinical Hospital in Lviv. Dit ziekenhuis heeft dringend medicijnen en medische hulpmiddelen nodig. Het ziekenhuis heeft daarvoor een lijst aangeleverd. Dit ziekenhuis heeft ook in beeld wat een aantal andere ziekenhuizen in de Oekraïne nodig hebben, waaronder een kinderziekenhuis. Het ziekenhuis in Lviv kan ook zorgen voor doorlevering naar de andere ziekenhuizen in de Oekraïne.