Verpleegkundige Diederika van Pelt in ’t zonnetje gezet

19 augustus 2016

In de zorg gebeuren mooie dingen. Dat komt niet alleen door de inzet van professionals, maar zeker ook door de hulp van mantelzorgers. Onder het mom van ‘Zonnige kijk op Zorg’ nodigt Rivas Zorggroep daarom mensen uit iemand uit hun omgeving die altijd voor een ander klaarstaat in ’t zonnetje te zetten. Zij kunnen op deze manier iemand bedanken voor zijn/haar hulp. Deze week werd Diederika van Pelt, verpleegkundige in het Beatrixziekenhuis, in ’t zonnetje gezet met een mooie bos zonnebloemen.

Steun en toeverlaat
'Ik wilde Diederika verrassen met een bos zonnebloemen, omdat zij mij gedurende mijn zwangerschap super heeft begeleid’, vertelt Femke van Gorkom uit Gorinchem. ‘Zij was, en is nog steeds, mijn steun en toeverlaat.’ Afgelopen juli is Femke moeder geworden van dochter Emma. Zij onderging hiervoor een keizersnede. ‘Omdat de ervaring met mijn eerste bevalling niet goed was, heb ik voor de geboorte van Emma samen met Diederika een geboorteplan opgesteld. Ik heb met haar besproken wat ik wel en ook absoluut niet wilde tijdens de bevalling.’ Het contact met Diederika is heel waardevol voor Femke. ‘We hebben veel gesprekken gevoerd en zij heeft ervoor gezorgd dat mijn bevalling precies verliep zoals we hadden besproken. Erg fijn! Diederika is een gevoelsvrouw die niet oordeelt. Ik voel me zo op mijn gemak bij haar. Ze heeft me ook echt mijn zelfvertrouwen terug gegeven en daar ben ik haar erg dankbaar voor. Nog steeds kan ik altijd bij haar terecht en dat geeft me een geruststellend gevoel. Deze vrouw verdient deze mooie bos bloemen echt.’

Zet iemand in ‘t zonnetje
Mensen die iemand kennen die altijd voor hen (of een ander) klaarstaat, kunnen diegene nu voordragen voor de campagne Zonnige kijk op Zorg. Zij kunnen via de actiewebsite www.zonnigekijkopzorg.nl aangeven waarom iemand een bos bloemen verdient. Dat kan de buurvrouw zijn omdat ze regelmatig eten komt brengen. Of een familielid omdat die ook ’s nachts bereikbaar is. Maar ook een professionele zorgverlener. Tot eind september zet Rivas iedere week iemand in ’t zonnetje.

Meer informatie
Rivas heeft een zonnige kijk op zorg en denkt in mogelijkheden voor haar cliënten en medewerkers. Samen met cliënten regelt ze de zorg en stemt deze af op diens wensen en behoeften. Hartelijkheid, aandacht en respect nemen daarbij een belangrijke plaats in.
Voor meer informatie over Rivas: Rivas Zorglijn 0900-8440. Een overzicht van de vacatures staat op www.werkenbijrivas.nl.