14 november 2019

Zorgprofessionals Beatrixziekenhuis staken niet maar voeren patiëntvriendelijk actie

Volgende week woensdag (20 november) wordt in veel ziekenhuizen gestaakt. In het Beatrixziekenhuis maken de zorgprofessionals zich die dag ook hard voor een betere CAO. Nadrukkelijk zónder te staken. Dit betekent dat alle polikliniekafspraken, geplande opnames en operaties, werkzaamheden op de afdeling bloedafname en de afdeling radiologie en de zorg op de verpleegafdelingen op de gebruikelijke manier plaatsvinden. Goede patiëntenzorg, vinden de zorgprofessionals, moet altijd doorgaan.

 

Met patiëntvriendelijke acties vragen de zorgverleners woensdag aandacht voor de noodzaak van een betere CAO. We delen alvast een greep uit de acties met u.

Het ziekenhuis zal bijvoorbeeld volhangen met spandoeken. Een heuse jury zal de spandoeken beoordelen en het beste spandoek kiezen.

Andere acties zijn er ook. Zo delen zorgprofessionals koffie en flyers uit. Op de kinderafdeling worden koekjes gebakken en de poppendokter houdt spreekuur voor jonge patiënten die een check up van hun pop of knuffel wensen. De fysiotherapeuten zetten een beweegcircuit uit en de zorgverleners op de poli chirurgie maken ter plekke ballonfiguren. Wie wil koekhappen, moet op de afdeling dagbehandeling zijn.