Online afspraak maken

U heeft ook de mogelijkheid om zelf online een afspraak te maken voor een polikliniekbezoek in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem of de Lingepolikliniek in Leerdam. Hiervoor heeft u een brief van uw huisarts nodig waarop een Zorgdomein-nummer (ZD-nummer) vermeld staat. Indien u op dit patiëntbericht geen Zorgdomein-nummer aantreft, is er voor uw soort polikliniek bezoek geen mogelijkheid om via internet een afspraak te maken*. In dat geval kunt u uw afspraak telefonisch maken via het nummer dat op de brief staat vermeld.

Hoe maak ik online een afspraak?

  • Nadat u op 'online afspraak maken' (onderaan deze pagina) heeft geklikt, vult u achter 'ZD-nummer' het Zorgdomein-nummer in dat u van uw huisarts heeft gekregen.
  • Daaronder vult u uw geboortedatum in. Bent u bijvoorbeeld geboren op 22 april 1945, dan vult u het als volgt in: 22041945 (het kalendertje dat in beeld verschijnt, verdwijnt als u op een willekeurige plek op de pagina klikt).
  • Nadat u heeft aangevinkt of u man of vrouw bent, klikt u op 'inloggen'.
  • Vervolgens maakt u een keuze uit de verschillende locaties waar de afspraak kan plaatsvinden. Daarna kiest u uit één van de voorgestelde tijdstippen. Als u een keuze heeft gemaakt, klikt u dat tijdstip aan. Uw afspraak is daarmee geregistreerd in ons systeem.

Datum noteren

Indien u uw mailadres op het Cliëntportaal van Rivas ingevoerd en geverifieerd heeft, wordt u bij het maken van een afspraak via internet de keuze getoond of u via een email een bevestiging wilt ontvangen. Indien u de ontvangst van een e-mail bevestiging  niet gedaan heeft dan ontvangt u  geen schriftelijke bevestiging van de afspraak (de bevestiging wordt wel op het scherm getoond). Wij verzoeken u daarom vriendelijk uw afspraak zelf in uw agenda te noteren. Let op: om uw afspraak definitief te maken dient u op “volgende” te klikken.

Online afspraak maken

Ga nu naar online afspraak maken.

*Momenteel is het nog niet voor ieder specialisme mogelijk om online een afspraak te maken omdat het systeem in ontwikkeling is. In de toekomst zal het voor ieder specialisme mogelijk gemaakt worden.