Eefting, M.

Internist

'Na de studie Geneeskunde in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) ben ik begonnen aan de opleiding tot internist in het HagaZiekenhuis in Den Haag. Hier heb ik de bijzondere diversiteit van het vak interne geneeskunde leren kennen. Tijdens deze opleiding kreeg ik de kans om stage te lopen op de afdeling longziekten van het Tygerberg ziekenhuis in Zuid-Afrika. Ik heb hierdoor geleerd om met beperkte middelen goede zorg te verlenen.

Terug in Nederland raakte ik geboeid door het vak hematologie. Dit omdat bloed ongrijpbaar lijkt, terwijl in essentie elke bloedcel een belangrijke rol speelt in de balans tussen gezondheid en ziekte. Mijn interesse in het vak heeft geresulteerd in wetenschappelijk onderzoek in het LUMC naar uitkomsten van stamceltransplantaties. Daarnaast heb ik speciale hemato-oncologische scholing gevolgd in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, locatie Daniel den Hoed.

Het unieke aan het Beatrixziekenhuis vind ik de intensieve samenwerking met alle overige collega’s binnen Rivas. Bijvoorbeeld in de thuiszorg en woon- en verpleeghuizen. Ik hou van laagdrempelig contact. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met u te werken aan het optimaliseren van de zorg en de behandeling van patiënten in de regio.'

De heer Eefting heeft als speciale aandachtsgebieden:

  • Hematologie: behandeling van myelodysplastisch syndroom, acute leukemie bij ouderen, (non-)Hodgkin lymfoom, chronische myeloïde leukemie, chronische lymfatische leukemie, multipel myeloom, ziekte van Waldenström, myeloproliferatieve ziekten, stollingsstoornissen, trombose, ijzerstapeling, hemolytische anemie/trombocytopenie en transfusieproblematiek.