Embrechts, J.L.A.

Keel-, neus- en oorarts

‘Ik ben geboren in Haarlem en woon al lange tijd in Amsterdam. De studie geneeskunde volgde ik aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en Université Victor Segalen in Bordeaux, Frankrijk. Daarnaast heb ik Economie en Bedrijfsinformatiesystemen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Na mijn studie ben ik in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam gaan werken als keel-, neus- en oorarts en fellow rhinologie en heb mij vervolgens in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) verder bekwaamd tot schedelbasischirurg.

Keel-, neus- en oorheelkunde is een divers vak. Ik ontmoet patiënten van verschillende leeftijden en aandoeningen, waarvan het verloop en de ernst erg kunnen variëren. Er is een fijne balans tussen het werken op de polikliniek en het uitvoeren van operaties. De variatie en mogelijkheden tot verdieping houden keel-, neus- en oorheelkunde voor mij uitdagend.

In het Beatrixziekenhuis kan ik het vak in de breedte en op goed niveau beoefenen. We hebben een gezellige, sterke en dynamische vakgroep. Het Beatrixziekenhuis staat bekend om haar goede zorg en de hoge tevredenheid van patiënten. Er wordt veel nagedacht over zorglogistiek; een van de grote uitdagingen voor de toekomst. We moeten en kunnen steeds beter samenwerken in de hele zorgketen. Daar draag ik graag aan bij.’

Aandachtsgebieden:

  • neus- en neusbijholtechirurgie
  • oorchirurgie
  • schedelbasischirurgie