Meerkerk-Bakker, A.M.

Verpleegkundig specialist urologie

'In 1988 heb ik de opleiding tot A-verpleegkundige afgerond en in 2011 de hbo-masteropleiding Advanced Nursing Practice. Van 1988 tot 2004 heb ik in de kliniek van het Beatrixziekenhuis gewerkt als verpleegkundige op de afdelingen urologie, chirurgie, medium care en de polikliniek pre operatieve screening.

In 2004 ben ik overgestapt naar de polikliniek urologie. Ik vind de urologie een boeiend en afwisselend vakgebied met verschillende specialisaties zoals oncologie (patiënten met kanker), andrologie (mannen met seksuele-/vruchtbaarheidsproblematiek), functionele urologie (functiestoornissen van de urinewegen zoals incontinentie) en nierstenen. Sinds 2009 werk ik als verpleegkundig specialist op de polikliniek Urologie van het Beatrixziekenhuis. Ik ben zowel verpleegkundig als medisch opgeleid en heb ik mij in de praktijk gespecialiseerd in de Urologie.

Ik ervaar het ziekenhuis als prettig om te werken: professioneel en vernieuwend, maar in de patiëntenzorg toch gemoedelijk.

Als verpleegkundig specialist bied ik patiënten een combinatie van medische, verpleegkundige en psychosociale zorg. Als verpleegkundig specialist mag ik ook medische (be)handelingen uitvoeren. Dat betekent dat ik intakegesprekken voer, onderzoeken doe en een behandelplan met de patiënt opstel.

Daarnaast ben ik voor patiënten het aanspreekpunt voor medische en verpleegkundige zaken.

Naast mijn werkzaamheden op de polikliniek, organiseer en geef ik scholingen op het urologisch vakgebied en ben ik bestuurslid van de vereniging V&VN urologie. Dit is de landelijke beroepsvereniging voor urologie verpleegkundigen met als doel de kwaliteit van zorg voor de patiënt met een urologische aandoening te optimaliseren.'

De aandachtsgebieden van mevrouw Meerkerk zijn:

  • blaaskanker;
  • prostaatkanker;
  • blaaspijnsyndroom;
  • plasklachten;
  • urineweginfecties;
  • erectieproblemen.