Zante-Muilwijk, van, J.A.

Oncologieverpleegkundige urologie

In 1992 ben ik de opleiding tot A-verpleegkundige gestart in het Universitair Medisch Centrum Utrecht, deze heb ik afgerond in 1996. Vervolgens heb ik op de verpleegafdeling chirurgie/ orthopedie en plastisch chirurgie gewerkt. In 1998 heb ik de opleiding tot oncologieverpleegkundige gevolgd en behaald.

In 2000 ben ik in het Beatrixziekenhuis aan het werk gegaan als verpleegkundige op afdeling chirurgie/ urologie. Daar nam ik als oncologieverpleegkundige diverse oncologische taken op me. Ook heb ik de urologie-opleiding en de urologische oncologiescholing afgerond.

In 2014 ben ik op de polikliniek urologie gestart, daar heb ik een leuke gecombineerde baan waar ik de begeleiding van oncologiepatiënten verzorg. Ik ondersteun de patiënten bij het maken van keuzes, leg uit wat er bij de arts besproken is en heb aandacht voor de gevolgen van de ziekte en de behandeling daarvan. Daarnaast organiseren we als team regelmatig activiteiten en voorlichtings- en contactmomenten voor patiënten.

Daarnaast werk ik een aantal uren als urologieverpleegkundige. Ik heb me hier steeds meer kunnen verdiepen in het urologisch specialisme.