Afasiecentrum

Heeft u moeite met spreken, begrijpen lezen en/of schrijven? In het afasiecentrum leert u onder begeleiding van logopedisten beter communiceren. Het doel is om de kwaliteit van uw leven te verbeteren en uw zelfstandigheid te vergroten zodat u actief kunt deelnemen aan het sociale en maatschappelijke leven.

Wat is afasie?

Afasie ontstaat wanneer, als gevolg van hersenletsel, één of meer onderdelen van de taal niet meer goed functioneert. Afasie, A (=niet) fasie (=spreken) betekent dat iemand niet meer kan zeggen wat hij of zij wil.

Werken aan individuele doelen

In het afasiecentrum leert u beter omgaan met uw stoornis, beperking of handicap. Samen met andere cliënten traint u uw vaardigheden door middel van oefeningen. Iedereen in de groep werkt aan zijn of haar eigen, individuele doelen. Daarbij wordt goed gekeken in welke groep u het beste past om uw doelen te bereiken.

Dagen en locatie

U kunt op maandag en woensdag terecht in het afasiecentrum. Het afasiecentrum is gevestigd in Lingesteyn aan het Lingesteynplantsoen 20 in Leerdam.

Aanmelden

Om deel te nemen aan de begeleiding in het afasiecentrum is een indicatie nodig. Na aanmelden wordt u daarom uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek wordt besproken wat uw probleem is. Op basis van dit gesprek wordt beoordeeld of in het afasiecentrum behandeling en begeleiding kan worden geboden. Als dit het geval is, vragen de logopedisten van het afasiecentrum een indicatie aan. Als de indicatie wordt afgegeven, krijgt u een zorgtoewijzing van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Dit kan maximaal zes weken duren. Daarna wordt een behandelplan opgesteld en kunt u aan de slag op een dagdeel dat u uitkomt.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie en voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Christa Meijerink (maandag, woensdag, vrijdag) of Patricia Mulder (maandag, dinsdag, donderdag) via telefoonnummer (0345) 67 23 39.