23 oktober 2020

Marc Bindels nieuw lid raad van toezicht Rivas Zorggroep

Marc Bindels wordt met ingang van 1 november 2020 lid van de raad van toezicht van Rivas Zorggroep. Hij wordt tevens voorzitter van de audit commissie.

Bindels neemt de functie over van Marike Bonhof, die op 1 oktober jl. is afgetreden als toezichthouder. Zij heeft als lid en voorzitter van de audit commissie drie jaar deel uitgemaakt van de raad van toezicht.

Marc Bindels heeft een bedrijfseconomische achtergrond. Hij heeft ruime bestuurlijke ervaring in de zorg. Zo was hij de afgelopen tien jaar achtereenvolgens voorzitter van de raad van bestuur bij S&L Zorg en lid van de raad van bestuur bij Amarant Groep. Bindels werkt als interim bestuurder en management consultant en is momenteel ad interim lid van de Raad van Bestuur van Vilans.

De raad van toezicht van Rivas Zorggroep bestaat in de nieuwe samenstelling uit vijf leden:
- de heer  M.J.W. Bontje (voorzitter)
- de heer mr. H.C. Naves (plaatsvervangend voorzitter)      
- mevrouw drs. J.F. Admiraal
- de heer drs. M.C.M. Bindels RC MAC
- de heer drs. P.C. de Schipper

Rivas Zorggroep
Rivas levert als ketenzorgorganisatie, medisch specialistische zorg (ziekenhuis)zorg, langdurige zorg en wijkverpleging in regio Gorinchem en omstreken.
Rivas streeft ernaar om samen met cliënten de beste zorg te realiseren; mensgericht, veilig, dichtbij, en op het juiste moment. Rivas bundelt daarbij continu de krachten met collega-zorgaanbieders, gemeenten en zorgverzekeraars.