11 februari 2020

Stem nu op Rivas Zorggroep voor de Planetree Awards

Mevrouw Van Beest-Bos © Josje Blokland

Het Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis is genomineerd voor een bijzondere award voor liefdevolle, mensgerichte zorg. Steun ons en stem op het project ‘Ademhalingsondersteuning thuis’ en draag bij aan het breder beschikbaar maken en aandacht vragen voor dit bijzonder mooie project.

Op de foto ziet u Geertje van Beest-Bos (79). Geertje heeft ernstige COPD: een longaandoening die zorgt voor benauwdheid, hoestklachten en vermoeidheid. COPD kunnen we helaas niet genezen. Maar we konden wél iets voor Geertje doen.

Het Beatrixziekenhuis, Albert Schweitzer ziekenhuis en zorgverzekeraar VGZ zijn een test gestart met de MyAirvo. Een apparaat dat COPD-patiënten, onder wie Geertje, acht uur per dag gebruiken en dat warme lucht via de neus in de longen blaast. Deze lucht wordt vooraf verwarmd en bevochtigd. Het ademen verloopt makkelijker en rustiger, slijm is makkelijker op te hoesten en de slaap wordt in het algemeen beter. Of dat effect heeft? ‘Natuurlijk heb ik nog COPD met de bijbehorende klachten, maar dit is voor mij een wondermiddel, echt waar, het is een wonder’, vertelt Geertje. ‘Ik kan door dit apparaat weer dingen doen die ik al lang niet meer kon: ik heb veel extra energie. Ik kan weer wandelen, winkelen, klusjes in het huishouden doen – ik heb weer een leven terug.'

Help ons om meer aandacht voor dit kansrijke initiatief te krijgen en stem op het Beatrixziekenhuis in de categorie Innovatie Award. Stemmen is mogelijk tot en met 21 februari via deze link.