15 februari 2018

Expositie Marieke Berkelaar in Bannehof

Fotograaf Marieke Berkelaar exposeert tot eind maart in woonzorgcentrum Bannehof in Gorinchem.

Fotograaf Marieke Berkelaar exposeert tot eind maart in woonzorgcentrum Bannehof in Gorinchem.

In woonzorgcentrum Bannehof is momenteel een expositie te zien van Marieke Berkelaar. Haar werk bestaat onder andere uit urbex fotografie, waarbij in of op verlaten gebouwen is gefotografeerd. Liefhebbers kunnen de expositie tot eind maart bewonderen in deze Rivas-locaties aan de Voermanstraat 169 in Gorinchem.

Verlaten gebouwen

Fotografe Marieke Berkelaar uit Leerdam begon jaren geleden met fotograferen, wat inmiddels is uitgegroeid tot een bijna dagelijkse bezigheid. ‘Mijn werk bestaat voornamelijk uit verlaten gebouwen’, vertelt zij. ‘In dit soort gebouwen heerste immers ooit bedrijvigheid. Waar mensen woonden en werkten. Terwijl ik mijn foto’s maak zie ik dan ook de pauzerende fabrieksarbeiders. De mijnwerkers met de sigaret achteloos tussen de lippen. Lachende mensen aan de keukentafel. Mensen die zonder hun persoonlijke bezittingen vertrokken zijn om welke reden dan ook. Na enkele jaren de schoonheid van de eenzaamheid vastgelegd te hebben, werd het tijd dit te delen met anderen. Om mensen te laten geniet van mijn “geheimen van gisteren”.’

Prettige sfeer

In woonzorgcentrum Bannehof en andere Rivas-locaties zijn regelmatig exposities te zien. Deze exposities dragen bij aan een prettige sfeer voor bewoners en bezoekers. Dit past binnen het Planetree-concept voor mensgerichte zorg waar Rivas Zorggroep mee werkt. Hierbij staat onder andere aandacht voor kunst en cultuur centraal.