Geslaagde publiekslezing bij Rivas over longaandoeningen

18 november 2016

Zo’n honderd geïnteresseerden bezochten donderdag 17 november de publiekslezing over longaandoeningen. Tijdens een interactief avondprogramma werd dit thema vanuit verschillende invalshoeken belicht. Diverse zorgprofessionals van Rivas Zorggroep gaven een presentatie. Ook gaven zij antwoord op de vele vragen van de bezoekers.

Laagdrempelig
Tijdens de publiekslezing informeren verschillende zorgprofessionals van Rivas bezoekers op een laagdrempelige manier over een bepaald thema. Deze keer waren dit zorgprofessionals die betrokken zijn bij de zorg en begeleiding van patiënten met longaandoeningen. Zo verzorgden H.G.M. van Straalen en A.W.E. Braam, longartsen in het Beatrixziekenhuis, een lezing over twee veel voorkomende longaandoeningen. Zij gaven uitleg over COPD en obstructief slaapapneusyndroom.
Longverpleegkundigen Tina van de Koppel en Theodora Vastenburg besteedden aandacht aan de gevolgen van een longaandoening, hoe iemand een longaandoening kan voorkomen en hoe iemand ondanks een longaandoening zo goed mogelijk kan functioneren. Fysiotherapeut Jan van Poortvliet belichtte de mogelijkheden die revalidatie biedt om zo goed mogelijk te kunnen leven met een longaandoening.

In gesprek met de zorgprofessionals
Tijdens de pauze en na afloop was volop gelegenheid om in gesprek te gaan met de sprekers. Tientallen bezoekers stelden aan de ‘vraagtafels’ hun aanvullende vragen. Tevens konden de bezoekers bij diverse stands informatie krijgen over onder meer zorghulpmiddelen van Rivas Leef&, patiëntenverenigingen en fysiotherapie bij Rivas.

Meer informatie
Alle presentaties zijn terug te vinden op www.rivas.nl/publiekslezinglongaandoeningen. Op diezelfde webpagina staat eveneens een informatieflyer met handige links en contactgegevens. In 2017 zullen weer drie publiekslezingen plaatsvinden. Hou www.rivas.nl/publiekslezingen in de gaten voor meer informatie over de data en thema’s.