Vacatures voor vrijwilligerswerk in verpleeghuis Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam

Tiendwaert is een verpleeghuis voor kleinschalige zorg. Bewoners van de appartementen hebben hulp nodig voor lichamelijke verzorging. Op 4 woongroepen wonen 8 bewoners. Bewoners hebben een vorm van dementie en hebben daarvoor verzorging nodig. Er is een gezamenlijke huiskamer waar bewoners kunnen eten, koffie drinken of een spel doen. Alle bewoners hebben een eigen kamer met douche en toilet.

In Tiendwaert is er behoefte aan de volgende vrijwilligers:

Vacature 1: Hulp geven bewoners met dementie tijdens het ontbijt en koffiedrinken

Het opstarten van de dag is voor bewoners met dementie erg belangrijk. We vinden het belangrijk dat dit in alle rust gebeurt. Bewoners worden ontvangen door u als ze door de verzorging aangekleed en verzorgd zijn. U zorgt voor het ontbijt. Zonodig maakt u het klaar als de bewoner dit niet zelf kan. Verzorgenden zijn er altijd om u advies te geven en te helpen. Na het ontbijt ruimt u de tafel af en gaan we rond 10.00 tot 10.30 uur koffie drinken met de bewoners. Dit is ook een rustmoment waar aandacht voor de bewoner centraal staat. Het is aan u of u alleen het ontbijt wil verzorgen of dit wil combineren met het koffiedrinken. De tijden kunnen dan zijn van 8.30 tot 9.30 uur of 8.30 tot 11.00 uur.

Vacature 2: Hulp geven bewoners met dementie tijdens het avondeten

De warme maaltijd wordt in Tiendwaert op de woongroep gekookt. Dit gebeurt rond 17.00 uur. Van u wordt gevraagd of u wil koken en de maaltijd aan de bewoners wilt opdienen. Tijdens de maaltijd zit u aan tafel bij de bewoners en helpt u met het eten. U mag dan ook mee-eten als u dit wenst. Na het eten ruimt u de tafel af en kan u bijvoorbeeld een spel doen, krant lezen of met een bewoner wandelen. U wordt verwacht van 16.00 uur tot ongeveer 19.00 uur.

Vacature 3: Zingen met bewoners

Zingen is voor mensen met dementie heel belangrijk. Daarom zoeken we iemand die één keer per maand met de bewoners in de huiskamer wil zingen. Speelt u bijvoorbeeld gitaar of accordeon en kent u veel liederen uit de jaren '50 of '60, dan hopen we dat u ons team komt versterken. Tijden zijn in overleg met u.

Vacature 4: Wandel- en spelvrijwilliger

Bij enkele bewoners is er behoefte aan een vrijwilliger die hem/haar regelmatig bezoekt voor bijvoorbeeld een wandeling of het doen van spelletjes. Dit kan een bewoner van de appartementen zijn of van de woongroepen. Spreekt deze vacature u aan dan vindt deze activiteit plaats op tijden die u afspreekt met de bewoner.

Vacature 5: Fietsen met bewoners

Voor bewoners is het fijn om buiten te zijn. Hiervoor hebben we voor de bewoners van Tiendwaert een duofiets. Op deze duofiets, met elektrische ondersteuning, kunnen twee personen naast elkaar zitten om zo samen te gaan fietsen. Wij verwachten van de vrijwilliger dat hij/zij op vaste tijden met een bewoner gaat fietsen. Wij maken hiervoor een planning. Bij slecht weer is hier uiteraard overleg over.

Meer informatie

Van u wordt verwacht dat u meedoet aan de cursus Planetree en omgevingszorg. U wordt dan uitgelegd hoe u het beste met bewoners van de appartementen of bewoners met dementie om kunt gaan. Het is ook fijn om tijdens deze bijeenkomsten andere vrijwilligers te ontmoeten.

Contact

Heeft u belangstelling voor een van de bovengenoemde vacatures, dan kunt u contact opnemen met:
Hetty Bezemer, coördinator vrijwilligerswerk Tiendwaert, bereikbaar via h.bezemer@rivas.nl en telefoonnummer (0184) 65 74 21 (op maandag van 17.00 tot 21.00 uur, op donderdag van 9.00 tot 16.30 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur).