Vacatures voor vrijwilligerswerk in verpleeghuis De Alblashof in Alblasserdam

In verpleeghuis De Alblashof in Alblasserdam vinden bewoners die niet meer zelfstandig kunnen wonen een nieuw thuis. De bewoners leven in kleine woongroepen. In totaal wonen in De Alblashof zestig bewoners. Vijftig bewoners hebben dementie en tien bewoners hebben een lichamelijke beperking. Elke woongroep heeft een gezellige aangeklede woonkamer waar activiteiten worden gehouden voor de bewoners. Hier wordt ook samen de maaltijd bereid en gegeten.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de volgende functies:

  • Een bezoekmaatje
  • Koken voor een woongroep
  • Gastvrouw/heer in het restaurant
  • Assistentie bij ontbijt en koffie schenken
  • Assistentie schoonhouden buitenruimte
  • Begeleiden naar en tijdens de kerkdienst

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die 's morgens in het verpleeghuis (woonkamer) de beroepskrachten willen assisteren bij het ontbijt, koffie schenken, koken en begeleiden naar activiteiten. Daarnaast zoeken we bezoekmaatjes voor bewoners die weinig bezoek ontvangen. Tevens zijn we op zoek naar een vrijwilliger die regelmatig rondom het gebouw schoon wil maken zoals bladvegen en de eerste gladheidsbestrijding. Voor alle functies geldt: affiniteit met ouderen met dementie is gewenst.

Met vrijwilligerswerk doet u niet alleen iets voor een ander, het is ook leuk voor uzelf. Voor Rivas zijn vrijwilligers van onschatbare waarde. Dankzij de hulp van vrijwilligers is het mogelijk extra activiteiten te organiseren. Als vrijwilliger levert u dus een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de cliënten en bewoners. Ook doet u werkervaring op, die u kunt gebruiken in uw persoonlijke CV.

Contact

Heeft u belangstelling voor een van de bovengenoemde vacatures, dan kunt u contact opnemen met: Janet Voorberg, coördinator vrijwilligerswerk, tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op 06 27 20 92 71.