Ideeën voor vegetarisch broodbeleg

Beleg (geroosterd) volkorenbrood met:

  • Honing en plakjes dadel
  • Honing en schijven appel
  • Mespunt gistextract en geraspte wortel met citroen
  • Mespunt gistextract en reepjes ijsbergsla en radijs
  • Dun sesampasta en sterrenkers
  • Dun sesampasta en plakjes komkommer of reepjes bleekselderij
  • Selderijsalade met geraspte wortel
  • Selderijsalade met maïs en blokjes appel
  • Selderijsalade met geraspte mierikswortel (potje) en rozijnen
  • Gepureerde tahoe vermengd met fijngesneden prei, kerrie, peper en zout
  • Gepureerde tahoe vermengd met kleingesneden peterselie, selderij, knoflook, tomatenketchup, peper en zout
  • Plakje gerookte tahoe
  • Plakje gerookte tahoe met alfalfa of komkommer
  • Plakjes banaan met geraspte kokos
  • Schijven appel met honing en kaneel
  • Appelstroop en schijven appel
  • Dadelstroop met schijven peer
  • Notenpasta met sterrenkers, alfalfa of taugé
  • Notenpasta met plakjes banaan
  • Notenpasta met Marmite
  • Vegetarische paté of pasta
  • Vegetarische paté met tomaat of komkommer

*Bron: Eet bewust…minder vlees (Auteur: Helen Holt, uitgever: Voorlichtingsbureau voor de Voeding).

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 8 december 2016.