Vacatures voor vrijwilligerswerk in Vijverhof in Nieuwpoort

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de volgende functies:

Vrijwilliger voor koken met bewoners

Wij hebben een vacature voor een vrijwilliger die op woensdag- en zaterdagavond wil koken voor de bewoners. Dit is van 16.30 tot 19.00 uur. Je bereidt de maaltijd voor de bewoners van de woongroep. Ook dien je het eten voor de bewoners op en ondersteun je hen bij het eten. Je kunt hierbij altijd rekenen op de hulp van een medewerker.

Hulp geven bewoners tijdens het ontbijt en koffiedrinken
Het opstarten van de dag is voor bewoners met dementie erg belangrijk, we vinden het belangrijk dat dit in alle rust gebeurt. Bewoners worden ontvangen door u als ze door de verzorging aangekleed en verzorgd zijn. U zorgt voor het ontbijt, zo nodig maakt u het klaar als de bewoner dit niet zelf kan. Verzorgenden zijn er altijd om u advies te geven en te helpen. Na het ontbijt ruimt u de tafel af en gaan we daarna rustig koffiedrinken met de bewoners, dit is ook een moment waar aandacht voor de bewoner centraal staat. Het is aan u of u alleen het ontbijt wilt verzorgen of dit wilt combineren met het koffiedrinken. De tijden zijn bespreekbaar. Momenteel zijn we op zoek naar een vrijwilliger voor op de dinsdagochtend.

Vrijwilligers op de woongroep

Samen met de medewerkers van de woongroep zorgt u dat bewoners een fijne dag/ avond hebben.
U ondersteunt bij het ontbijt of het schenken van koffie en thee.
En of doet samen een activiteit. We hebben zowel in de ochtend van 8.00 tot 13 uur (dinsdagochtend), als in middag van 14:00-17:00 vrijwilligers nodig.(alle middagen)

Vrijwilliger voor activiteiten met bewoners

Wij hebben een vacature voor een vrijwilliger die op vrijdag, zaterdag of zondag van 19.30 tot 21.00 uur in de woonkamer gezelligheid wil bieden aan de bewoners. Dit door iets creatiefs te doen, samen te lezen, een spelletje te doen, samen een kop koffie te drinken, te wandelen of een andere activiteit.

Individueel-vrijwilligers (wandelen, praatje maken en of spelletjes doen)
Wij verbinden u als maatje aan een van onze bewoners. Samen kunt u wandelen, een spelletje doen of alleen een gesprek. Tijdstip van deze activiteit stemt u af op uw beschikbaarheid en de behoefte van de bewoner.

Vrijwilligers in de woongroep
Samen met de medewerkers van de woongroep zorgt u dat bewoners een fijne dag en/of avond hebben. U ondersteunt bij de maaltijden, samen koken of het schenken van koffie en thee. Ook kan het zijn dat u samen een activiteit doet. We zoeken vrijwilligers voor deze tijdstippen: 10.00 tot 13.00 uur, 14.00 tot 17.00 uur en van 19.30 tot 21.00 uur.

Wandelvrijwilliger
Even naar buiten is een wens van vele bewoners. Wandelvrijwilligers hebben we daarom nooit genoeg. Tijdstip: liefst wekelijks afgestemd met de vrijwilligerscoördinator.

Vrijwilliger Braintrainer
De BrainTrainer is een eenvoudig te bedienen, draagbare computer (eigenlijk een grote tablet), die stabiel op tafel gezet kan worden. Het heeft een touchscreen beeldscherm van groot formaat, zodat men het goed kan lezen. De BrainTrainer is een systeem dat ouderen met beginnende dementie helpt het denkvermogen en het geheugen te stimuleren. Op deze manier wordt het contact tussen de dementerende oudere en zijn of haar omgeving een stuk betekenisvoller of makkelijker. We zijn op zoek naar vrijwilligers die onze bewoners kunnen begeleiden tijdens het gebruik van de BrainTrainer. Tijdstip en dag in overleg.

Vrijwillliger tovertafel
De tovertafel is een soort van Beleef-tv die op een tafel te zien is. Dit biedt interactieve spellen waardoor mensen zowel de fijne motoriek als het mentale vlak stimuleren. Denk aan een 'jukebox' met muziek en beelden uit de jeugd van de bewoners of aan een spreekwoordenspel. Naast deze stimulering zorgt de 'tovertafel' voor vrolijkheid en verbondenheid. Wij zoeken een vrijwilliger die een groepje dementerende bewoners kan begeleiden en stimuleren, om samen hier plezier aan te beleven. Tijdstip en dag van deze activiteit in overleg.

Heeft u belangstelling voor een van bovengenoemde vacatures? Rianne Blom of Wieneke Bikker beide vrijwilligerscoördinator van de Vijverhof geven u graag extra informatie en nodigen u van harte uit om in een gesprek uw talenten te bespreken en samen te kijken op welke wijze u als vrijwilliger ons kan ondersteunen. Bereikbaar via de mail: r.blom@rivas.nl of w.bikker@rivas.nl