Beatrixziekenhuis ook winnaar Beste Ziekenhuizen volgens Elsevier

30 november 2017

Beatrixziekenhuis is trots op de top-notering in Elseviers Beste Ziekenhuizen. V.l.n.r. Robert Chabot, voorzitter Vereniging Medische Staf, Anja Blonk, directeur ziekenhuiszorg, Michiel van Roozendaal, voorzitter Raad van Bestuur, Abdullah Ates, senior adviseur.

Het Beatrixziekenhuis is, samen met ziekenhuizen in Den Helder en Winterswijk, gekozen als beste ziekenhuis van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Elseviers Beste Ziekenhuizen 2017. Veilig, nauwgezet en up-to-date in de medische zorg, betrouwbaar en solide als organisatie en optimaal als begeleider en voorlichter van de patiënt. Dat zijn de eisen die gelden voor een goed functionerend ziekenhuis in het jaarlijkse onderzoek van Elsevier. Het Beatrixziekenhuis haalt een maximale score op al deze punten.

Fantastisch resultaat
‘We zijn wederom heel blij met deze topnotering. Zeker omdat we ook het nummer 1- ziekenhuis van Nederland zijn geworden in de AD Ziekenhuis Top 100. Het is het resultaat van onze voortdurende focus op kwaliteit, veiligheid en patiëntgerichtheid’, zegt Michiel van Roozendaal, voorzitter Raad van Bestuur Rivas Zorggroep. Anja Blonk, directeur ziekenhuiszorg: ‘We zijn trots dat we ook hoog scoren in Elsevier. Dagelijks streven we gezamenlijk naar het optimale resultaat en het is mooi dat dit beloond wordt met deze score. Adel verplicht, dus we werken er keihard aan om de ingeslagen weg voort te zetten: betrokken en dichtbij, zowel richting de patiënt als richting de collega’s. Een groot compliment dus voor alle medewerkers en medisch specialisten en onze samenwerkingspartners die hebben bijgedragen aan dit fantastische resultaat.’

Zorg optimaliseren
Elsevier heeft de ziekenhuizen beoordeeld op twee hoofdpunten: medische zorg en patiëntgerichtheid. Voor de medische zorg is gekeken naar de domeinen ‘veiligheid’ en ‘effectiviteit’. De patiëntgerichtheid is uitgesplitst in de domeinen ‘wachttijden’ en ‘dienstverlening’. ‘Ieder jaar analyseren we de uitkomsten om zo verder te verbeteren en onze zorg te optimaliseren’, zegt Abdullah Ates, senior adviseur bij Rivas Zorggroep.