Borstvoeding

Moeders kunnen tijdens en na de kraamperiode hulp en ondersteuning van Rivas krijgen bij het geven van borstvoeding. Dat kan zowel thuis als in het Beatrixziekenhuis. U kunt rekenen op professionele begeleiding van een lactatiekundige, want Rivas beschikt over het officiële WHO/UNICEF certificaat Zorg voor Borstvoeding van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Unicef (het Kinderfonds van de Verenigde Naties). Binnen Rivas geldt dit certificaat voor de kraamafdeling en de kinderafdeling in het Beatrixziekenhuis en de jeugdgezondheidszorg.

Begeleiding

Regelmatig vinden themabijeenkomsten plaats over het geven van borstvoeding. In de Rivas Leef&-gezondheidswinkels vindt u handige hulpmiddelen die het geven van borstvoeding makkelijker maken.

Meer informatie

Voor meer informatie over borstvoeding en begeleiding kunt u terecht bij de medewerkers van het consultatiebureau via Rivas Zorglijn 0900-8440 of mail borstvoeding@verwijder-dit.rivas.nl. Meer informatie over borstvoeding vindt u ook op www.borstvoeding.nl en vindt u in het folderoverzicht. Hier vindt u ook informatie over vrijwilligersorganisaties zoals Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN) en La Leche League (LLL). Ook is hier informatie over de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL) te vinden.