Rouwverwerking: Verdrietdoos

Wanneer een dierbare overlijdt, heeft dit vaak invloed op het hele gezin. Voor kinderen is het belangrijk dat ze hierover met u of iemand anders kunnen praten. Dat is niet altijd gemakkelijk. Daarom kunt u bij het consultatiebureau van Rivas de Verdrietdoos lenen. Deze is speciaal voor families met kinderen in de leeftijd tot 19 jaar. Ouders die met hun kind bij het consultatiebureau komen, kunnen de Verdrietdoos lenen.

Ieder op zijn eigen manier

U kunt met de materialen uit de Verdrietdoos uitleg geven over wat het betekent als iemand is overleden. Zo maakt u het verdriet voor u en uw kind(eren) bespreekbaar. Iedereen verwerkt het verlies om zijn eigen manier. Daar is bij het samenstellen van de Verdrietdoos ook rekening mee gehouden. Daarnaast kunt u bij de rouwverwerking een beroep doen op de jeugdverpleegkundige.

Inhoud en begeleiding

In de Verdrietdoos vindt u onder andere:

  • boeken voor kinderen en volwassenen;
  • een boekenlijst met tips voor geschikte boeken over rouw. Voor zowel kinderen, jongeren en volwassenen;
  • folders;
  • spelmateriaal;
  • knuffel van Kikker (naar het boek van Max Velthuis).

Informatie en lenen

De Verdrietdoos is geschikt voor kinderen en jongeren tot 19 jaar. U kunt de Verdrietdoos één maand lenen. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie en het lenen kunt u terecht bij het consultatiebureau. Dat geldt ook voor begeleiding van de jeugdverpleegkundige.
Wilt u na de leenperiode een boek uit de Verdrietdoos aanschaffen, dan krijgt u via het consultatiebureau korting op uw aankoop.