Vaccinaties

Uw kind krijgt in de eerste levensjaren op verschillende momenten een vaccinatie.

2 maanden
Uw kind krijgt, wanneer het twee maanden oud is, twee inentingen. De eerst inenting is tegen DKTP (difterie, kinkhoest, tetanus en polio), HiB-ziekten en Hepatitis B. De andere vaccinatie is tegen pneumokokken.

3 maanden
Uw kind krijgt, wanneer het drie maanden oud is, weer twee inentingen. Dit is een vervolg op de eerste inentingen tegen DKTP (difterie, kinkhoest, tetanus en polio), HiB-ziekten en Hepatitis B. De andere vaccinatie is tegen pneumokokken.

4 maanden
Ook wanneer uw kind vier maanden oud is, krijgt het weer twee inentingen. Dit is een vervolg op de eerdere inentingen tegen DKTP (difterie, kinkhoest, tetanus en polio), HiB-ziekten en Hepatitis B. De andere vaccinatie is tegen pneumokokken.

11 maanden
Wanneer uw kind elf maanden oud is, krijgt het opnieuw een inenting tegen DKTP (difterie, kinkhoest, tetanus en polio), HiB-ziekten en Hepatitis B. De andere vaccinatie is tegen pneumokokken.

14 maanden
Uw kind krijgt, wanneer het 14 maanden oud is, een inenting voor BMR (bof, mazelen, rodehond) en meningokokken A, C, W en Y. In mei 2018 is de inhoud van het vaccin aangepast. In dit document van het RIVM staat belangrijkste aanvullende informatie.

4 jaar
Wanneer uw kind 4 jaar is, krijgt het een vaccinatie tegen DKTP (difterie, kinkhoest, tetanus en polio).