Opvoedspreekuur

Opvoeden is voor veel ouders een alledaagse bezigheid. Maar zo nu en dan komt iedere ouder/opvoeder weleens voor vragen te staan. Het opvoedspreekuur van Rivas kan ondersteuning bieden.

Hulp en ondersteuning

Bij de pedagogisch adviseurs van Rivas kunt u terecht met uw vragen over opvoeden en de ontwikkeling van uw kind. Bijvoorbeeld met vragen over eten en slapen, ruzies oplossen, beter luisteren en afspraken maken. Vaak lossen sommige zaken zich vanzelf op, maar niet altijd. De juiste ondersteuning, informatie of advies kan hierbij helpen. Er wordt geluisterd naar uw verhaal en samen wordt naar een oplossing gezocht die bij u past. Dit advies en de begeleiding is gratis. Er wordt geen dossier opgemaakt.

Dichtbij

De pedagogisch adviseur van het opvoedspreekuur kan ook bij u thuis langskomen. Zo heeft u alle tijd en gelegenheid om uw vragen te stellen. De opvoedadviseur bezoekt ook regelmatig plaatsen in de wijk waar ouders, jongeren en kinderen komen, zoals peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, het consultatiebureau of het buurthuis. Hier kunt u natuurlijk ook de medewerker aanspreken.

Locaties

Het opvoedspreekuur van Rivas vindt op verschillende locaties plaats:

Alblasserdam
De Alblashof 1

Hendrik-Ido-Ambacht
Gerard Alewijnsstraat 18

Hoornaar
Dorpsweg 127a

Papendrecht
Seringenstraat 16

Sliedrecht
Nic. Beetsstraat 2-6

Vianen
Hof van Batenstein 6

Zwijndrecht
Langeweg 340a
OBS de Dolfijn, locatie Balistraat
PCBS De Bron
Gezondheidscentrum Nederhoven

Meer informatie en afspraak maken

Voor meer informatie en voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via Rivas Zorglijn 0900-8440.