Veelgestelde vragen

Hier vindt u een overzicht van veelgestelde vragen over de vaccinaties. Heeft u na het lezen nog vragen, dan kunt u contact opnemen via vaccinaties@rivas.nl.

1. Het tijdstip op de dag voor de vaccinatie komt niet uit. Wat kan ik dan doen?

We hopen dat u zich zoveel mogelijk aan de indeling wilt houden, want op die manier voorkomen we grote drukte op bepaalde tijdstippen. Mocht het tijdstip voor de vaccinatie u niet schikken, dan kan wellicht uw kind met een vriendje of vriendinnetje mee. Een andere optie is om andere begeleiding van uw kind te zoeken.

Wanneer dat niet lukt, kunt u een tijdstip kiezen dat u schikt. Bekijk daarvoor het overzicht. Neem dan wel de oproepkaart mee. U hoeft dit niet door te geven. Mocht een andere datum of gemeente u beter uitkomen, dan horen we dat graag vooraf zodat er voldoende vaccin beschikbaar is. U kunt dan mailen naar vaccinaties@rivas.nl.

Bent u deze periode helemaal niet in de gelegenheid, dan krijgt u van het RIVM vanzelf één keer een herhaalde oproep voor dezelfde vaccinatie. U hoeft dan geen contact op te nemen met Rivas.

2. Mijn kind zit op school in een ander gebied. Wat kan ik doen?

Neem in dit geval contact op met de jeugdgezondheidsorganisatie in de regio van de school van uw kind. Vraag daar naar de mogelijkheid om uw kind daar te laten inenten.

3. Kan ik mijn kind bij de huisarts laten vaccineren?

Dit is mogelijk. Houd er wel rekening mee dat de kosten van de vaccinaties en mogelijk die van het consult voor eigen rekening zijn.