Jij en je gezondheid

Scoor jouw gezondheid! Vul de online vragenlijst in:

Gezondheidsonderzoek

Jij en je gezondheid is een gezondheidsonderzoek onder leerlingen in het voortgezet onderwijs. Binnenkort word je door de jeugdverpleegkundige uitgenodigd om deel te nemen aan het gezondheidsonderzoek. Tijdens een lesuur vul je een digitale vragenlijst in over jouw gezondheid en leefgewoonten (zoals roken, alcohol, voeding, bewegen), pesten en school. Ook word je gemeten en gewogen.

'Score'

Na het invullen van de volledige vragenlijst krijg je een persoonlijk gezondheidsprofiel. Je ziet hoe jouw gezondheid ‘scoort’ en je krijgt tips met links naar leuke internetsites. Hier lees je meer over bepaalde onderwerpen.

Gesprek

Eventueel word je uitgenodigd voor een gesprek met een jeugdverpleegkundige of jeugdarts. Dat is onder andere afhankelijk van jouw leerjaar. Wanneer je in het eerste leerjaar van het VMBO of in het tweede leerjaar van de HAVO of het VWO zit wordt je altijd uitgenodigd voor een gesprek met de jeugdverpleegkundige.

Wanneer je in het derde leerjaar van het VMBO of in het vierde leerjaar van de HAVO of het VWO zit, word je afhankelijk van de antwoorden uit de vragenlijst uitgenodigd voor een gesprek. Je kunt ook altijd zelf een gesprek met de jeugdverpleegkundige aanvragen.

Privacy

Jouw antwoorden en gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Dit betekent onder andere dat deze informatie niet met jouw ouders of de mentor wordt besproken zonder dat dit met jou is overlegd.

Meer informatie

Heb je nog een vraag over het gezondheidsonderzoek of over een ander onderwerp dat te maken heeft met jouw gezondheid, dan kan je op verschillende manieren contact opnemen:

Chat                      jouwggd.nl
E-mail                   jijenjegezondheid@verwijder-dit.rivas.nl
Rivas Zorglijn    0900-8440

Over verschillende thema's is ook informatie te vinden op www.jouwggd.nl. Voor meer regionale gegevens moet je de regio JGZ Rivas Zuid-Holland Zuid selecteren.

Ouders/opvoeders lezen hier meer informatie over het programma Jij en je gezondheid.