Digitale vragenlijst

Ouders/opvoeders van leerlingen van het basisonderwijs (5-6 jaar en 10-11 jaar) vullen op verzoek van de jeugdgezondheidszorg een vragenlijst in over de gezondheid en ontwikkeling van hun kind. Dit is ter voorbereiding op uw afspraak met de jeugdverpleegkundige of –arts.
Het gaat om een digitale vragenlijst die u invult via het ouderportaal. U ontvangt van de jeugdgezondheidszorg een verzoek deze vragenlijst in te vullen.

5-6 jaar

Na het consultatiebureau heeft de jeugdgezondheidszorg contact met kinderen van 5-6 jaar en hun ouders/opvoeders. Dit moment bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Meten van de lengte en het gewicht van uw kind en controle van de ogen en oren (Dit wordt door de assistent gedaan, in sommige gevallen een paar dagen voor de afspraak).
  • De leraar van uw kind heeft vooraf een observatielijst ingevuld en de bijzonderheden worden met u besproken.

Daarna volgt een afspraak met de jeugdarts. Tijdens deze afspraak worden de uitkomsten van de metingen en de antwoorden van de door u ingevulde vragenlijst doorgenomen. Daarnaast is er tijd om zaken te bespreken die voor u en uw kind belangrijk zijn.

10-11 jaar

De jeugdgezondheidszorg heeft met alle kinderen van 10-11 jaar en hun ouders/opvoeders weer contact. Dit moment bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De assistent meet de lengte en het gewicht van uw kind.
  • De leraar van uw kind heeft vooraf een observatielijst ingevuld en de bijzonderheden worden met u besproken

De uitkomst van de onderzoeken, de antwoorden in de vragenlijst en aanvullende vragen kunnen aanleiding zijn om u met uw kind uit te nodigen voor een afspraak met de jeugdverpleegkundige.