Bannehof

  • Huren met zorg
  • Lichamelijke beperking
  • Verpleeghuis
  • Woonzorgcentrum

Adres

Bannehof Voermanstraat 169
4204 RH Gorinchem
Telefoonnummer: (0183) 65 53 53

Wonen in Bannehof

In woonzorgcentrum Bannehof kunt u wonen en huren met zorg. U kunt hier zelfstandig wonen in een veilig omgeving. U woont in een eigen appartement met alle privacy die hier bijhoort. Maar wel met de zorg dichtbij.

U kunt zo zelfstandig mogelijk in uw eigen appartement wonen met een indicatie. Alle zorg en/of ondersteuning die nodig is bevindt zich op de locatie. U kunt gebruikmaken van een gezamenlijke ruimte. In totaal zijn in Bannehof zestig zorgappartementen. Deze zijn ook geschikt voor echtparen.

Het is ook mogelijk een appartement te huren. In Bannehof zijn 48 seniorenappartementen die u voor een langere periode kunt huren. U kunt hier plezierig, veilig, zelfstandig en geheel verzorgd wonen met zorg op maat.

Locatie en sfeer

Het moderne pand van Bannehof staat aan de rand van het centrum van Gorinchem, vlakbij het Piazzacentrum. Voor de ingang is een klein park ingericht met een vijver en fontein.

ZZP-indicatie

U bent welkom met een geldige indicatie Zorgzwaartepakket (ZZP) 4 en 6. De appartementen in Bannehof zijn tevens geschikt voor echtparen waarvan één van de twee een ZZP 5-indicatie heeft. In overleg met u, uw naasten en uw behandelaars wordt beoordeeld of in deze locatie de juiste zorg voor u geboden kan worden. Als de zorgvraag tijdens uw verblijf toeneemt, wordt in eerste instantie beoordeeld of dit op de huidige locatie kan worden ingevuld. Als dit niet het geval is, wordt naar een passende oplossing gezocht.

Faciliteiten

U vindt hier een overzicht (enkel Wonen met Zorg) van alle faciliteiten in locatie Bannehof.

Vrienden van Bannehof

Verschillende activiteiten voor de bewoners van locatie Bannehof komen tot stand met de hulp van de Vrienden van Bannehof. Van de financiële bijdragen van de stichting worden bijvoorbeeld dingen gekocht om de woonkamers gezellig aan te kleden of een dagje uit te organiseren. Met de steun van de Vrienden van Bannehof wordt het verschil gemaakt in het leven van de bewoners.

Vriend worden?

U kunt de Stichting Vrienden van Bannehof ondersteunen met een jaarlijkse of eenmalige bijdrage. U bent al vriend voor €€25,- per jaar. Bedrijven en particulieren kunnen ZakenVriend worden met een jaarlijkse donatie van minimaal €€250,-. U kunt uw gift ook overmaken naar rekening NL20 KNAB 07253 031 74.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Stichting Vrienden van Bannehof en aanmelden neemt u contact op via telefoonnummer (0183) 62 45 92. Daarnaast is er een financieel overzicht beschikbaar.

Vrijwilligers

De vrijwilligers van Bannehof zijn van onschatbare waarde. Hun werk is divers. Vrijwilligers helpen bijvoorbeeld mee met allerlei activiteiten voor bewoners en begeleiden bewoners naar kerkdiensten, (ziekenhuis)afspraken en in het Senioren Internet Café. Ook zijn er vrijwilligers die één op één met een bewoner uitstapjes maken. Tenslotte helpen vrijwilligers op de groepen, bijvoorbeeld met koken en eten.

Voor meer informatie en om u aan te melden als vrijwilliger: neem contact op met vrijwilligerscoördinator Dorota Dadak via d.dadak@rivas.nl.