De Alblashof

Type:
  • Dementie
  • Lichamelijke beperking
  • Verpleeghuis
Plaats:
Alblasserdam

Verpleeghuis De Alblashof
De Alblashof 1A
2951 XR Alblasserdam

Telefoonnummer: Rivas Zorglijn 0900-8440

Postadres
Postbus 90
4200 AB Gorinchem

Welkom

In verpleeghuis De Alblashof in Alblasserdam vinden bewoners die niet meer zelfstandig kunnen wonen een nieuw thuis. De bewoners leven in kleine woongroepen. In totaal wonen in De Alblashof achtenveertig bewoners. Veertig bewoners hebben dementie en acht bewoners hebben een lichamelijke beperking. U kunt in De Alblashof ook terecht voor zorg in de laatste levensfase.

Wonen in De Alblashof

De bewoners leven volgens de principes van kleinschalige zorg. Kleinschalige zorg is zorg die geboden wordt in een huiselijke en herkenbare omgeving aan mensen met dementie. Zij wonen in kleine woongroepen. Met elkaar vormen zij een zo gewoon mogelijk huishouden en de bewoners kunnen zelf zoveel mogelijk hun dagelijks leven inrichten zoals zij dit wensen. Er wordt rekening gehouden met de gewoontes, normen en waarden van bewoners. De gewoontes en rituelen die bewoners al hadden voordat zij naar het verpleeghuis verhuisden, worden waar mogelijk behouden.

Locatie en sfeer

Deze locatie van Rivas Zorggroep is gevestigd aan de rand van het centrum in Alblasserdam. Naast het verpleeghuis is een park met een kinderboerderij. De Alblashof staat in een woonwijk en maakt zo onderdeel uit van de Alblasserdamse samenleving. In De Alblashof heerst een open sfeer. Familie en naasten zijn altijd welkom. Medewerkers, familie en vrijwilligers creëren met elkaar een rustige en huiselijke omgeving voor de bewoners.

ZZP-indicatie
U bent welkom met een geldige indicatie Zorgzwaartepakket (ZZP) 5, 6, 7, 8 en 10. In overleg met u, uw naasten en uw behandelaars wordt beoordeeld of in deze locatie de juiste zorg voor u geboden kan worden.
Als de zorgvraag tijdens uw verblijf toeneemt, wordt in eerste instantie beoordeeld of dit op de huidige locatie kan worden ingevuld. Als dit niet het geval is, wordt naar een passende oplossing gezocht.

Impressie

Faciliteiten

Bekijk hier welke activiteiten en faciliteiten aanwezig zijn in De Alblashof.

Vrijwilligers

De vrijwilligers van De Alblashof zijn van onschatbare waarde. Zij helpen mee met allerlei activiteiten voor bewoners en begeleiden bewoners naar kerkdiensten. Ook zijn er vrijwilligers die het ontbijt verzorgen of ’s avonds op de woongroepen koken. Tenslotte is er een groep vrijwilligers die ervoor zorgt dat de tuin er het hele jaar goed verzorgd bij ligt.

Voor meer informatie en om u aan te melden als vrijwilliger neemt u contact op met vrijwilligerscoördinator Janet Voorberg via j.voorberg@rivas.nl.