De Merlinge

Type:
  • Dementie
  • Verpleeghuis
Plaats:
Arkel

Verpleeghuis De Merlinge
Dr. H. de Vriesplein 6-7
4241 BW Arkel
Telefoonnummer: (0183) 56 92 60

Plan uw route.

Postadres
Postbus 90
4200 AB Gorinchem

Welkom

In verpleeghuis De Merlinge in Arkel vinden bewoners die niet meer zelfstandig kunnen wonen een nieuw thuis. De Merlinge is een hechte gemeenschap. De bewoners van het verpleeghuis leven in twee kleine woongroepen. In totaal wonen in De Merlinge 13 bewoners met dementie.

Wonen in De Merlinge

De bewoners leven volgens de principes van kleinschalige zorg. Kleinschalige zorg is zorg die geboden wordt in een huiselijke en herkenbare omgeving aan mensen met dementie. Zij wonen in kleine woongroepen. Met elkaar vormen zij een zo gewoon mogelijk huishouden en de bewoners kunnen zelf zoveel mogelijk hun dagelijks leven inrichten zoals zij dit wensen. Er wordt rekening gehouden met de gewoontes, normen en waarden van bewoners. De gewoontes en rituelen die bewoners al hadden voordat zij naar het verpleeghuis verhuisden, worden waar mogelijk behouden.

Locatie en sfeer

Deze locatie van Rivas Zorggroep is gevestigd in het hart van Arkel. De Merlinge staat in een woonwijk en de winkels zijn op loopafstand. In De Merlinge heerst een open sfeer. Familie en naasten zijn altijd welkom. Medewerkers, familie en vrijwilligers vormen een hechte gemeenschap rond de bewoners. Zo wordt een huiselijke omgeving gecreëerd.

ZZP-indicatie
U bent welkom met een geldige indicatie Zorgzwaartepakket (ZZP) 5 en 7. In overleg met u, uw naasten en uw behandelaars wordt beoordeeld of in deze locatie de juiste zorg voor u geboden kan worden.
Als de zorgvraag tijdens uw verblijf toeneemt, wordt in eerste instantie beoordeeld of dit op de huidige locatie kan worden ingevuld. Als dit niet het geval is, wordt naar een passende oplossing gezocht.

Impressie

Faciliteiten

De faciliteiten van De Merlinge vindt u terug in onderstaand informatie ABC.

Vrijwilligers

De vrijwilligers van De Merlinge zijn van onschatbare waarde. Hun werk is divers. Vrijwilligers helpen bijvoorbeeld mee met allerlei activiteiten voor bewoners en begeleiden bewoners naar kerkdiensten, (ziekenhuis)afspraken en in het Senioren Internet Café. Ook zijn er vrijwilligers die één op één met een bewoner uitstapjes maken. Tenslotte helpen vrijwilligers op de groepen, bijvoorbeeld met koken en eten.

Voor meer informatie en om u aan te melden als vrijwilliger neemt u contact op met vrijwilligerscoördinator Dorota Dadak via d.dadak@rivas.nl.