De Merlinge

  • Dementie
  • Verpleeghuis

Adres

Verpleeghuis De Merlinge
Dr. H. de Vriesplein 6-7
4241 BW Arkel
Telefoonnummer: (0183) 56 92 60

Wonen in De Merlinge

In verpleeghuis De Merlinge in Arkel woont u in een van de twee kleine woongroepen. In totaal wonen in De Merlinge 13 bewoners met dementie.

In het verpleeghuis woont u kleinschalig. Dit betekent dat u in een kleine woongroep woont. Met elkaar vormt u een zo gewoon mogelijk huishouden. U kunt zelf zoveel mogelijk uw dagelijks leven inrichten zoals u dit wenst. We houden rekening met uw gewoontes, normen en waarden. De gewoontes en rituelen die u al had, voordat u naar het verpleeghuis verhuisde, worden waar mogelijk behouden.

Locatie en sfeer

De Merlinge is gevestigd in het hart van Arkel. De Merlinge staat in een woonwijk en de winkels zijn op loopafstand. In De Merlinge heerst een open sfeer. Familie en naasten zijn altijd welkom. Medewerkers, familie en vrijwilligers vormen een hechte gemeenschap rond u als bewoner. Zo wordt een huiselijke omgeving gecreëerd.

ZZP-indicatie

U bent welkom met een geldige indicatie Zorgzwaartepakket (ZZP) 5 en 7. In overleg met u, uw naasten en uw behandelaars wordt beoordeeld of in deze locatie de juiste zorg voor u geboden kan worden.
Als de zorgvraag tijdens uw verblijf toeneemt, wordt in eerste instantie beoordeeld of dit op de huidige locatie kan worden ingevuld. Als dit niet het geval is, wordt naar een passende oplossing gezocht.

Faciliteiten

U vindt hier een overzicht van alle faciliteiten in locatie De Merlinge.

Vrijwilligers

De vrijwilligers van De Merlinge zijn van onschatbare waarde. Hun werk is divers. Vrijwilligers helpen bijvoorbeeld mee met allerlei activiteiten voor bewoners en begeleiden bewoners naar kerkdiensten, (ziekenhuis)afspraken en in het Senioren Internet Café. Ook zijn er vrijwilligers die één op één met een bewoner uitstapjes maken. Tenslotte helpen vrijwilligers op de groepen, bijvoorbeeld met koken en eten.

Voor meer informatie en om u aan te melden als vrijwilliger neemt u contact op met vrijwilligerscoördinator Dorota Dadak via d.dadak@rivas.nl.