Laakse Hof

Type:
  • Dementie
  • Verpleeghuis
Plaats:
Lexmond

Verpleeghuis Laakse Hof
De Laak 31
4128 CA Lexmond
Telefoonnummer: (0347) 34 95 80

Plan uw route.

Postadres
Postbus 90
4200 AB Gorinchem

Welkom

In verpleeghuis Laakse Hof in Lexmond vinden bewoners die niet langer zelfstandig kunnen wonen een nieuw thuis. De bewoners leven in kleine woongroepen. In totaal wonen in Laakse Hof 24 bewoners met dementie.

Wonen in Laakse Hof

De bewoners leven volgens de principes van kleinschalige zorg. Kleinschalige zorg is zorg die geboden wordt in een huiselijke en herkenbare omgeving aan mensen met dementie. Zij wonen in kleine woongroepen. Met elkaar vormen zij een zo gewoon mogelijk huishouden en de bewoners kunnen zelf zoveel mogelijk hun dagelijks leven inrichten zoals zij dit wensen. Er wordt rekening gehouden met de gewoontes, normen en waarden van bewoners. De gewoontes en rituelen die bewoners al hadden voordat zij naar het verpleeghuis verhuisden, worden waar mogelijk behouden.

Locatie en sfeer

Deze locatie van Rivas Zorggroep is gevestigd in het hart van Lexmond. Het verpleeghuis staat middenin een woonwijk. In Laakse Hof heerst een open sfeer. Familie en naasten zijn altijd welkom. Medewerkers, familie en vrijwilligers creëren met elkaar een rustige en huiselijke omgeving voor de bewoners.

ZZP-indicatie
U bent welkom met een geldige indicatie ZZP 5 en 7. In overleg met u, uw naasten en uw behandelaars wordt beoordeeld of in deze locatie de juiste zorg voor u geboden kan worden.
Als de zorgvraag tijdens uw verblijf toeneemt, wordt in eerste instantie beoordeeld of dit op de huidige locatie kan worden ingevuld. Als dit niet het geval is, wordt naar een passende oplossing gezocht.

Impressie

Vrijwilligers

De vrijwilligers van Laakse Hof zijn van onschatbare waarde. Zij hebben andacht voor de bewoners, zowel één op één als in groepen. Vrijwilligers helpen op de woongroepen, bijvoorbeeld met de maaltijden, de krant voorlezen of een spelletje doen. Ook gaan vrijwilligers actief aan de slag met bewoners: ze maken wandelingen en fietstochten, of doen mee met beweegactiviteiten.

Voor meer informatie en om u aan te melden als vrijwilliger neemt u contact op met vrijwilligerscoördinator Rianne Blom via r.blom@rivas.nl.