Molenhoek

  • Dementie
  • Verpleeghuis

Adres

Verpleeghuis Molenhoek
Kortendijk 111 - 113 - 115
4201 KS Gorinchem
Telefoonnummer: (0183) 66 73 13

Wonen in Molenhoek

Als u komt wonen in Molenhoek, woont u in een van de drie kleine woongroepen. In totaal wonen in Molenhoek achttien bewoners met dementie.

In het verpleeghuis woont u kleinschalig. Dit betekent dat u in een kleine woongroep woont. Met elkaar vormt u een zo gewoon mogelijk huishouden. U kunt zelf zoveel mogelijk uw dagelijks leven inrichten zoals u dit wenst. We houden rekening met uw gewoontes, normen en waarden. De gewoontes en rituelen die u al had, voordat u naar het verpleeghuis verhuisde, worden waar mogelijk behouden.

Locatie en sfeer

Molenhoek is gevestigd in het centrum van de oude binnenstad van Gorinchem. Winkels, restaurants en de bibliotheek zijn dichtbij. In Molenhoek heerst een open sfeer. Familie en naasten zijn altijd welkom. Medewerkers, familie en vrijwilligers creëren met elkaar een rustige en huiselijke omgeving voor u als bewoner.

ZZP-indicatie

U bent welkom met een geldige indicatie Zorgzwaartepakket (ZZP) 5 en 7. In overleg met u, uw naasten en uw behandelaars wordt beoordeeld of in deze locatie de juiste zorg voor u geboden kan worden.
Als de zorgvraag tijdens uw verblijf toeneemt, wordt in eerste instantie beoordeeld of dit op de huidige locatie kan worden ingevuld. Als dit niet het geval is, wordt naar een passende oplossing gezocht.

Faciliteiten

U vindt hier een overzicht van alle faciliteiten in locatie Molenhoek.

Vrijwilligers

De vrijwilligers van Molenhoek zijn van onschatbare waarde. Hun werk is divers. Vrijwilligers helpen bij allerlei activiteiten voor bewoners en begeleiden bewoners naar kerkdiensten. Ook helpen vrijwilligers op de woongroepen, bijvoorbeeld met koken en eten. Tenslotte hebben de vrijwilligers aandacht voor bewoners, zowel één op één als in de huiskamers.

Voor meer informatie en om u aan te melden als vrijwilliger neemt u contact op met vrijwilligerscoördinator Natasja Driesprong, n.driesprong@rivas.nl.