Molenhoek

Type:
  • Dementie
  • Verpleeghuis
Plaats:
Gorinchem

Verpleeghuis Molenhoek
Kortendijk 111 - 113 - 115
4201 KS Gorinchem
Telefoonnummer: (0183) 66 73 13

Plan uw route.

Postadres
Postbus 90
4200 AB Gorinchem

Welkom

In verpleeghuis Molenhoek in Gorinchem vinden bewoners die niet langer zelfstandig kunnen wonen een nieuw thuis. De bewoners leven in drie kleine woongroepen. In totaal wonen in Molenhoek achttien bewoners met dementie.

Wonen in Molenhoek

De bewoners leven volgens de principes van kleinschalige zorg. Kleinschalige zorg is zorg die geboden wordt in een huiselijke en herkenbare omgeving aan mensen met dementie. Zij wonen in kleine woongroepen. Met elkaar vormen zij een zo gewoon mogelijk huishouden en de bewoners kunnen zelf zoveel mogelijk hun dagelijks leven inrichten zoals zij dit wensen.  Er wordt rekening gehouden met de gewoontes, normen en waarden van bewoners. De gewoontes en rituelen die bewoners al hadden voordat zij naar het verpleeghuis verhuisden, worden waar mogelijk behouden.

Locatie en sfeer

Deze locatie van Rivas Zorggroep is gevestigd in het centrum van de oude binnenstad van Gorinchem. Winkels, restaurants en de bibliotheek zijn dichtbij. In Molenhoek heerst een open sfeer. Familie en naasten zijn altijd welkom. Medewerkers, familie en vrijwilligers creëren met elkaar een rustige en huiselijke omgeving voor de bewoners.

ZZP-indicatie
U bent welkom met een geldige indicatie Zorgzwaartepakket (ZZP) 5 en 7. In overleg met u, uw naasten en uw behandelaars wordt beoordeeld of in deze locatie de juiste zorg voor u geboden kan worden.
Als de zorgvraag tijdens uw verblijf toeneemt, wordt in eerste instantie beoordeeld of dit op de huidige locatie kan worden ingevuld. Als dit niet het geval is, wordt naar een passende oplossing gezocht.

Impressie

Vrijwilligers

De vrijwilligers van Molenhoek zijn van onschatbare waarde. Hun werk is divers. Vrijwilligers helpen bij allerlei activiteiten voor bewoners en begeleiden bewoners naar kerkdiensten. Ook helpen vrijwilligers op de woongroepen, bijvoorbeeld met koken en eten. Tenslotte hebben de vrijwilligers aandacht voor bewoners, zowel één op één als in de huiskamers.

Voor meer informatie en om u aan te melden als vrijwilliger neemt u contact op met vrijwilligerscoördinator Natasja Driesprong, n.driesprong@rivas.nl.