't Waellant

  • Dementie
  • Lichamelijke beperking
  • Verpleeghuis

Adres

Verpleeghuis ’t Waellant
Ooievaar 140-154-156
2957 NH Nieuw-Lekkerland

Telefoonnummer
Van 7.00 tot 15.00 uur: (0184) 68 73 02
Na 15.00 uur: (0184) 68 73 08

Wonen in 't Waellant in Nieuw-Lekkerland

In verpleeghuis 't Waellant wonen 25 bewoners. Achttien bewoners hebben dementie. Zeven bewoners hebben een lichamelijke beperking. U woont hier in één van de drie kleine woongroepen.

In het verpleeghuis woont u kleinschalig. Dit betekent dat u in een kleine woongroep woont. Met elkaar vormt u een zo gewoon mogelijk huishouden. U kunt zelf zoveel mogelijk uw dagelijks leven inrichten zoals u dit wenst. We houden rekening met uw gewoontes, normen en waarden. De gewoontes en rituelen die u al had, voordat u naar het verpleeghuis verhuisde, worden waar mogelijk behouden.

Locatie en sfeer

't Waellant is gevestigd op de begane grond van een seniorencomplex in het dorp. Het verpleeghuis maakt onderdeel uit van een woonwijk. In '‘t Waellant heerst een open sfeer. De betrokkenheid van de medewerkers is groot. Familie en naasten zijn altijd welkom. Medewerkers, familie en vrijwilligers vormen een hechte gemeenschap rond u als bewoner. Dit zorgt voor een veilige en huiselijke omgeving.

ZZP-indicatie

U bent welkom met een geldige indicatie Zorgzwaartepakket (ZZP) 5, 6 en 7. In overleg met u, uw naasten en uw behandelaars wordt beoordeeld of in deze locatie de juiste zorg voor u geboden kan worden.

Als de zorgvraag tijdens uw verblijf toeneemt, wordt in eerste instantie beoordeeld of dit op de huidige locatie kan worden ingevuld. Als dit niet het geval is, wordt naar een passende oplossing gezocht.

Faciliteiten

U vindt hier een overzicht van alle faciliteiten in locatie ’t Waellant.

Vrijwilligers

De vrijwilligers van ‘t Waellant zijn van onschatbare waarde. Zij helpen mee op de woongroepen. Bijvoorbeeld met activiteiten en uitstapjes, koffie en thee, de maaltijden, voorlezen en spelletjes. Bovenal geven zij aandacht aan de bewoners.

Voor meer informatie en om u aan te melden als vrijwilliger neemt u contact op met vrijwilligerscoördinator Adrie dorst via a.dorst@rivas.nl.