't Waellant

Type:
  • Dementie
  • Lichamelijke beperking
  • Verpleeghuis
Plaats:
Nieuw-Lekkerland

Verpleeghuis ’t Waellant
Ooievaar 140-154-156
2957 NH Nieuw-Lekkerland
Telefoonnummer: (0184) 68 73 02 (van 07.00 tot 15.00 uur) / (0184) 68 73 08 (na 15.00 uur)

Plan uw route.

Postadres
Postbus 90
4200 AB Gorinchem

Welkom

Verpleeghuis ’t Waellant in Nieuw-Lekkerland is een hechte gemeenschap. De bewoners van het verpleeghuis leven in drie kleine woongroepen. In totaal wonen in ‘t Waellant 25 bewoners. Achttien bewoners hebben dementie en zeven bewoners hebben een lichamelijke beperking.

Wonen in ‘t Waellant

De bewoners leven volgens de principes van kleinschalige zorg. Kleinschalige zorg is zorg die geboden wordt in een huiselijke en herkenbare omgeving aan mensen met dementie. Zij wonen in kleine woongroepen. Met elkaar vormen zij een zo gewoon mogelijk huishouden en de bewoners kunnen zelf zoveel mogelijk hun dagelijks leven inrichten zoals zij dit wensen.  Er wordt rekening gehouden met de gewoontes, normen en waarden van bewoners. De gewoontes en rituelen die bewoners al hadden voordat zij naar het verpleeghuis verhuisden, worden waar mogelijk behouden.

Locatie en sfeer

Deze locatie van Rivas Zorggroep is gevestigd op de begane grond van een seniorencomplex in het dorp. Het verpleeghuis maakt onderdeel uit van een woonwijk. In ‘t Waellant heerst een open sfeer. De betrokkenheid van de medewerkers is groot. Familie en naasten zijn altijd welkom. Medewerkers, familie en vrijwilligers vormen een hechte gemeenschap rond de bewoners. Zo wordt een veilige en huiselijke omgeving gecreëerd.

ZZP-indicatie
U bent welkom met een geldige indicatie Zorgzwaartepakket (ZZP) 5, 6 en 7. In overleg met u, uw naasten en uw behandelaars wordt beoordeeld of in deze locatie de juiste zorg voor u geboden kan worden.
Als de zorgvraag tijdens uw verblijf toeneemt, wordt in eerste instantie beoordeeld of dit op de huidige locatie kan worden ingevuld. Als dit niet het geval is, wordt naar een passende oplossing gezocht.

Impressie

Vrijwilligers

De vrijwilligers van ‘t Waellant zijn van onschatbare waarde. Zij helpen mee op de woongroepen. Bijvoorbeeld met activiteiten en uitstapjes, koffie en thee, de maaltijden, voorlezen en spelletjes. Bovenal geven zij aandacht aan de bewoners.

Voor meer informatie en om u aan te melden als vrijwilliger neemt u contact op met vrijwilligerscoördinator Nathalie de Bie via n.de.bie@rivas.nl.