Vijverhof

Type:
  • Dementie
  • Verpleeghuis
Plaats:
Nieuwpoort

Verpleeghuis Vijverhof
Vlietzicht 3 - 7
2965 CG Nieuwpoort
Telefoonnummer: (0184) 60 61 10

Plan uw route.

Postadres
Postbus 90
4200 AB Gorinchem

Welkom

In verpleeghuis Vijverhof in Nieuwpoort vinden bewoners die niet langer zelfstandig kunnen wonen een nieuw thuis. Bewoners met dementie leven in kleine woongroepen. In totaal wonen in Vijverhof twaalf bewoners in twee woongroepen. Daarnaast zijn er twee appartementen voor bewoners met een lichamelijke beperking. Een appartement is ook geschikt voor echtparen die een verpleeghuisindicatie hebben.

Wonen in Vijverhof

In de woongroepen leven de bewoners volgens de principes van kleinschalige zorg. Kleinschalige zorg is zorg die geboden wordt in een huiselijke en herkenbare omgeving aan mensen met dementie. Zij wonen in kleine woongroepen. Met elkaar vormen zij een zo gewoon mogelijk huishouden en de bewoners kunnen zelf zoveel mogelijk hun dagelijks leven inrichten zoals zij dit wensen.

Voor alle bewoners van Vijverhof geldt dat rekening wordt gehouden met hun gewoontes, normen en waarden. De gewoontes en rituelen die bewoners al hadden voordat zij naar het verpleeghuis verhuisden, worden waar mogelijk behouden.

Locatie en sfeer

Deze locatie van Rivas Zorggroep is gevestigd op de begane grond van een seniorencomplex in het hart van Nieuwpoort. Het verpleeghuis maakt onderdeel uit van een woonwijk. In Vijverhof heerst een open sfeer. Familie en naasten zijn altijd welkom. Medewerkers, familie en vrijwilligers creëren een rustige en huiselijke omgeving voor de bewoners.

ZZP-indicatie
U bent welkom met een geldige indicatie Zorgzwaartepakket (ZZP) 5, 6 en 7. In overleg met u, uw naasten en uw behandelaars wordt beoordeeld of in deze locatie de juiste zorg voor u geboden kan worden.
Als de zorgvraag tijdens uw verblijf toeneemt, wordt in eerste instantie beoordeeld of dit op de huidige locatie kan worden ingevuld. Als dit niet het geval is, wordt naar een passende oplossing gezocht.

Impressie

Faciliteiten

De faciliteiten van Vijverhof vindt u terug in onderstaand informatie ABC.

Vrijwilligers

De vrijwilligers van Vijverhof zijn van onschatbare waarde. Vrijwilligers helpen mee met allerlei activiteiten voor bewoners en begeleiden bewoners naar kerkdiensten. Ook zijn er vrijwilligers die het ontbijt verzorgen of ’s avonds op de woongroepen koken.

Voor meer informatie en om u aan te melden als vrijwilliger neemt u contact op met vrijwilligerscoördinator Wieneke Bikker via w.bikker@rivas.nl.