Vijverhof

  • Dementie
  • Verpleeghuis

Adres

Verpleeghuis Vijverhof
Vlietzicht 3 - 7
2965 CG Nieuwpoort
Telefoonnummer: (0184) 60 61 10

Wonen in Vijverhof

In verpleeghuis Vijverhof in Nieuwpoort kunt u wonen in een veilige omgeving waar zorg dag en nacht voor u klaar staat. U woont samen met andere bewoners in kleine woongroepen. In totaal wonen in Vijverhof twaalf bewoners in twee woongroepen. Daarnaast zijn er twee appartementen voor bewoners met een lichamelijke beperking. Een appartement is ook geschikt voor echtparen die een verpleeghuisindicatie hebben.

In het verpleeghuis woont u kleinschalig. Dit betekent dat u in een kleine woongroep woont. Met elkaar vormt u een zo gewoon mogelijk huishouden. U kunt zelf zoveel mogelijk uw dagelijks leven inrichten zoals u dit wenst. We houden rekening met uw gewoontes, normen en waarden. De gewoontes en rituelen die u al had, voordat u naar het verpleeghuis verhuisde, worden waar mogelijk behouden.

Locatie en sfeer

Vijverhof is gevestigd op de begane grond van een seniorencomplex in het hart van Nieuwpoort. Het verpleeghuis maakt onderdeel uit van een woonwijk. In Vijverhof heerst een open sfeer. Familie en naasten zijn altijd welkom. Medewerkers, familie en vrijwilligers creëren een rustige en huiselijke omgeving voor u als bewoner.

ZZP-indicatie

U bent welkom met een geldige indicatie Zorgzwaartepakket (ZZP) 5, 6 en 7. In overleg met u, uw naasten en uw behandelaars wordt beoordeeld of in deze locatie de juiste zorg voor u geboden kan worden.
Als de zorgvraag tijdens uw verblijf toeneemt, wordt in eerste instantie beoordeeld of dit op de huidige locatie kan worden ingevuld. Als dit niet het geval is, wordt naar een passende oplossing gezocht.

Faciliteiten

U vindt hier een overzicht van alle faciliteiten in locatie Vijverhof.

Vrijwilligers

De vrijwilligers van Vijverhof zijn van onschatbare waarde. Vrijwilligers helpen mee met allerlei activiteiten voor bewoners en begeleiden bewoners naar kerkdiensten. Ook zijn er vrijwilligers die het ontbijt verzorgen of ’s avonds op de woongroepen koken.

Voor meer informatie en om u aan te melden als vrijwilliger neemt u contact op met vrijwilligerscoördinator Wieneke Bikker via w.bikker@rivas.nl.