Longpuntbijeenkomst

Datum:
Dinsdag 18 februari 2020
Tijd:
14:30 - 16:30 uur
Locatie:
Grand café van woonzorgcentrum Bannehof, Voermanstraat 169
Plaats:
Gorinchem

Kijk bij de cursus/activiteit "Longpuntbijeenkomst" voor meer informatie en aanmelden.

Longpunt is de ontmoetingsplek die het Longfonds organiseert voor longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners.

In Nederland kampen ruim 1,2 miljoen mensen met een longziekte. Een longaandoening heeft vaak grote gevolgen voor het dagelijks leven. Patiënten met een longziekte moeten hun leven vaak aanpassen en kunnen soms niet alles meer wat voorheen mogelijk was. Daarom organiseert het Longfonds samen met partners door het hele land bijeenkomsten onder de titel Longpunt. Dit zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten waar experts informatie geven en waar patiënten ervaringen kunnen uitwisselen. De bijeenkomsten in Gorinchem vinden iedere derde dinsdag van de maand plaats.

Tijdens deze bijeenkomst van Longpunt staat het thema adem-, stem- en spraakproblemen bij een longziekte centraal. Spreker is Paticia Mulder, logopedist en afasietherapeut bij Rivas Zorggroep.

Patricia Mulder: ‘Een gebrek aan adem, waar iedere longpatiënt mee kampt, gaat vrijwel altijd gepaard met stem- en spraakproblemen. Ademnood en vermoeidheid tijdens het praten, weinig stemvolume en heesheid: veelgehoorde klachten van patiënten met een longaandoening. Wat veel mensen niet weten, is dat ze daar wat aan kunnen doen, zelf of samen met een logopedist. Dus ik laat tijdens de bijeenkomst zien wat een logopedist voor je kan betekenen om deze problemen aan te pakken. Deze middag ga ik daarom met de bezoekers simpele oefeningen doen die helpen bij stem- en spraakproblemen. Het wordt een afwisselende middag met informatie, praktische tips, oefeningen en voldoende ruimte voor persoonlijke vragen.’