Bijeenkomst 'Borstvoeding, de beste start'

Inhoud en opzet

Borstvoeding is de meest geschikte voeding voor baby’s. Goede voorlichting maakt borstvoeding geven gemakkelijker. Rivas houdt daarom voor aanstaande moeders én vaders de informatiebijeenkomst Borstvoeding, de beste start.

Informatie en vragen
De informatiebijeenkomst staat onder begeleiding van een lactatiekundige of ervaren jeugdverpleegkundige. Tijdens de avond krijgt u meer achtergrondinformatie over de voordelen van borstvoeding. Daarnaast krijgt u praktische handvatten voor het geven van borstvoeding tijdens de eerste dagen na de geboorte en voor het combineren van werken en het geven van borstvoeding.

De lactatiekundige of jeugdverpleegkundige beantwoordt ook uw vragen van deelnemers. Zo vragen veel moeders zich af of ze voldoende moedermelk hebben om borstvoeding te kunnen geven. Ook op vragen over bijvoorbeeld de borstkolf en begeleiding bij het geven van borstvoeding krijgt u deze avond antwoord.

Deskundige begeleiding
Ook na de informatiebijeenkomst kunt u bij Rivas terecht voor deskundige begeleiding. De lactatiekundige begeleidt en adviseert bij het geven van borstvoeding. U kunt contact opnemen met de lactatiekundige via borstvoeding@rivas.nl of Rivas Zorglijn 0900-8440. Afhankelijk van de vraag beantwoordt de lactatiekundige de vraag telefonisch of maakt een afspraak voor advies aan huis.

Voor wie het is bedoeld

De informatiebijeenkomst is bedoeld voor aanstaande moeders én vaders. Het is namelijk prettig dat er iemand meeluistert die na de geboorte ondersteunt bij de borstvoeding. Uiteraard kan dat ook de aanstaande oma/opa, vriend(in) of iemand anders uit uw omgeving zijn.

De kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan de informatiebijeenkomst 'Borstvoeding, de beste start'.

Aanmelden

De bijeenkomst 'Borstvoeding, de beste start' vindt in verschillende gemeenten plaats. Voor elke avond geldt een inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 19.45 uur en de avond duurt tot 22.00 uur.

Aanmelden voor deze bijeenkomst is nodig. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: borstvoeding@rivas.nl.

Vermeld in de mail graag uw naam, adres, telefoonnummer en uitgerekende datum. En op welke datum u de informatiebijeenkomst wilt bijwonen.

Mocht u meer algemene informatie willen over de bijeenkomst? Dan kunt u ook altijd een e-mail sturen naar bovenstaand adres.