Planetree in de praktijk bij Rivas

Mensgerichte zorg is de basis voor het denken en handelen van alle medewerkers van Rivas. Dit doen zij volgens de principes van Planetree, zodat zij continu werken aan de verbetering van de zorg en het welzijn van cliënten. De medewerkers laten zich iedere dag opnieuw inspireren door wat cliënten nodig hebben en wensen. Hier leest u wat dit in de praktijk betekent.

Werken in zijn ‘eigen’ tuin

Als het weer het toe laat, dan is de 66-jarige W. van Dam in de tuin te vinden. ‘We hebben voor hem een gedeelte ingericht, zodat hij zijn ‘eigen’ tuin heeft’, zegt Willy Weima, zorgregisseur bij Rivas. ‘Er groeien krootjes, worteltjes, rabarber en bessen’, zegt meneer Van Dam trots.
Lees meer

Thuiszorg op school

Sinds twee jaar komen Bas Kuiper en twee collega’s op een basisschool om ‘thuiszorg’ te verlenen. ‘Meestal zijn onze cliënten op leeftijd, maar dit doen we nu voor een 6-jarige jongen’, zegt Bas.
Lees meer

Samen boodschappen doen

Regelmatig gaan de medewerkers met de bewoners naar de lokale supermarkt voor een aantal kleine boodschappen. ‘Veel spullen krijgen we aangeleverd, maar de bewoners vinden het leuk om naar de supermarkt te gaan’, zegt Willy Weima, zorgregisseur bij Rivas.
Lees meer

Apart en toch samen

Omdat zelfstandig wonen niet meer ging, kwam echtpaar Van der Kooij bij Rivas wonen. Meneer met lichamelijke klachten in een appartement, mevrouw met dementie in een woongroep. Ondanks hun ziekte, gaven beiden aan elkaar ontzettend te missen.
Lees meer

Bezoek van hond Bopp

De Franse bulldog Bopp is kind aan huis. ‘Wij kregen onze hond toen hij 8 weken oud was en vanaf dat moment neem ik of mijn dochter hem mee naar ons werk’, zegt Willy Weima, zorgregisseur bij Rivas.
Lees meer

Een dag naar kantoor

Een paar uurtjes meelopen op kantoor, dat doet mevrouw Eldik regelmatig. ‘Mevrouw heeft vroeger altijd op kantoor gewerkt en we merkten dat zij helemaal in haar element is wanneer zij ons op kantoor kan helpen bij bijvoorbeeld het ordenen van mappen’, vertelt Hennie Deelen teamleider bij Rivas.
Lees meer

Contact tussen jong en oud

Regelmatig brengen leerlingen van basisscholen uit de omgeving een bezoek aan een verpleeghuis om activiteiten te doen met bewoners. ‘Het is altijd erg bijzonder om het contact te zien tussen de bewoners en de jongeren.'
Lees meer

Groene vingers

Iedere week geniet meneer G. Tussenbroek van de werkzaamheden in de tuinkas van zijn woonlocatie. ‘Voordat hij hier kwam wonen, was hij graag buiten’, vertelt activiteitenbegeleider Brenda van Oijen. ‘Hij ging vaak fietsen in de natuur en daarom is hij erg enthousiast over werken in de tuinkas.’
Lees meer

Betrokken. Dichtbij. Beatrix.

De zorgprofessionals van het Beatrixziekenhuis zijn betrokken bij de situatie van elke patiënt en werken goed samen. Ze zorgen ervoor dat patiënten in het ziekenhuis een vast gezicht zien, goed begeleid worden en altijd juist geïnformeerd zijn.
Lees meer

'Zo lang mogelijk veilig thuiswonen'

‘Ik vind het prettig dat ik met hulp van mijn omgeving en de wijkverpleegkundige van de thuiszorg veilig en zelfstandig in mijn eigen huis kan wonen. Het liefst doe ik zoveel mogelijk zelf en krijg ik waar nodig hulp van de wijkverpleegkundige van Rivas.'
Lees meer

Positieve stimulans door medewerkers

Vanwege een gebroken heup is de heer Broeders geopereerd. Na zijn opname in het ziekenhuis moet hij revalideren bij Rivas Revalidatie & Herstel Zorghotel Dordrecht. Meneer Broeders is erg blij met de medewerkers. 'Ik ben door het team goed betrokken bij de persoonlijke doelen voor mijn revalidatieplan.’
Lees meer